TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Netradiční interiéry mohou inspirovat i Vás

Netradiční interiéry mohou inspirovat i Vás

Že jste se právě rozhodli rekonstruovat byt po rodičích nebo čerstvě koupený domek a nevíte, jaký styl se vám vlastně opravdu líbí?

1280px-CITIB-08

Vybrat si to pravé ořechové mnohdy není snadné. Nejdůležitější je skloubit názorů obou partnerů, respektive více členů rodiny a vytvořit z toho takový kompromis, který by vyhovoval všem. V tomto článku se dočtete o originálních nápadech, které do svých projektů zakomponovali skuteční designéroví fajnšmekři. Vybrané ukázky vás možná šokují, možná nakopnou k realizaci osobité, ba až šílené myšlenky, která se vám v rámci vaší bytové rekonstrukce mihla hlavou. Uvidíte sami, pokochejte se a nechte se inspirovat.

ORIGINALITA NA KAŽDÉM ROHU

Německý architekt Lars Stroschen při tvoření berlínského hotelu Propeller Island City Lodge maximálně popustil uzdu své fantazii a výsledek je vskutku pompézní. Ani jediný pokoj zde totiž nenajdete dvakrát a každý z nich vás ohromí svým kouzlem. Mezi největší skvosty určitě patří ten, který je kompletně celý zahalený v lesku a odrazu různě velkých, patvarých zrcadel – MIRROR ROOM. Do toho nespočet rohů a hran, vše společně vytváří dojem ohromného prostoru. Důvtipně postavená postel uprostřed místnosti přidává na napětí. I vy si pohrajte s kouzlem zrcadel a zpříjemněte si tak postelové prostory.

Pro ty, kteří nemají potřebu se stále sledovat v zrcadle, Propeller Island nabízí další bonbónek – postele ve stylu lví klece. Že je už tohle moc? Kdepak, nespočet hostů si právě pokoj TWO LIONS během pobytu vyžaduje, samozřejmě kvůli dětem, které si takto užijí spoustu legrace. Dvě mocné klece umístěné asi metr a půl nad zemí na dvou statných dřevěných sloupech. Dostat se do nich můžete po kovovém žebříku. Vedle klecí je na zemi položeno ještě jedno dvoulůžko. Jedná se o největší pokoj hotelu, skutečný klenot.

Do třetice všeho dobrého i zlého, pro milovníky lesů a dřeva je zde připraven speciální apartmán s příhodným názvem FOREST. Odpočívá se na kopečku sestrojeného z dřevěných polínek, které zdobí i zbytek místnosti. Pokud máte doma na zahradě pár polen navíc, zkuste z nich sestrojit zajímavou postel i pro sebe.

Forest-House

To naturalisticky laděný designér Javier Sanosiain se kouzlem přírody nechal zlákat hned několikrát. Zde se koukněme na jeho atypickou vilku, kterou ve tvaru stromu sestrojil na ploše 15×15 metrů. LA CASA DEL ÁRBOL, jak jej sám Mexičan pojmenoval, se pyšní prostorným obývacím pokojem, uvnitř něhož mimo jiné dominuje skutečný živý strom. Lesní atmosféře přidává i skleněná podlaha, skrz kterou je viditelný venkovní trávník. Stromový nádech umocňují i další doplňky laděné v přírodních barvách, zejména žluté a hnědé. Co na něj říkáte vy?

TROCHU Z JINÉHO SOUDKU

Nechť se teď rozplývá především mužské osazenstvo. Každý mužský si ve svých divokých snech představuje, jak rafinovaně a šikovně by si zařídil svou „trucovací“ místnůstku. Bez upjatých názorů své manželky či přítelkyně na toto téma, popustí uzdu fantazii a nechá se unášet po proudu testosteronu. Světe div se, jsou mezi námi tací, kteří svá klukovskochlapská přání skutečně zrealizují a baví pak tím nejen sebe, ale i široký okruh přátel a sousedů. Paroží, vycpaný medvěd, trofeje z lovu a uprostřed této nezkrotné divočiny kulečník s pokerovým stolem v sousedství – takzvaná LOVECKÁ MANCAVE. Tuto perfektní základnu skrývá doma jeden zaopatřený Brit. To jeho kamarád Ir si doma v suterénu pro změnu vytvořil typický irský bar, rovněž s kulečníkem a pokerovým stolem. Takovouto KLASICKOU MANCAVE si můžete samozřejmě zřídit i vy, pokud to žena dovolí. Můžete zde trávit s ostatními souputníky „své dny“ a do toho trénovat poker. Kdoví, časem se třeba dopracujete až do elitní PokerStars bandy.


NĚCO PRO NÁROČNÉ BOHÁČE – JET INTERIORS

Vy uvažujete o zvelebení svého baráčku, takoví VIP multimilionáři mají problémy se zútulněním něčeho mnohem megalománštějšího – svého tryskáče. Ti se svěřili do rukou designového poradenství Design Q, kteří perfektně skloubili požadavky klientů vytvořit prostor vhodný pro práci, odpočinek i hraní. Obrovská plocha s pohodlnou sedačkou a rozsáhlou projekční plochou naproti. K tomu sympatický bar s dostatkem posezení pro případné návštěvníky, které nadchne i uchvacující osvětlení, které lze ovládat pomocí nejmodernějších technologií. K tomu uklidňující pohled na nebesa z oken letadla, prostě pohádka.

ZPÁTKY NA ZEM

A hned rovnou do jeskyně! Jižně od Jordánu se totiž na hranicích s okolní přírodní rezervací nachází další skvost Javiera SanosiainaNAJWA. Až neuvěřitelně přirozeně zapadá do prostředí rudého písku. Toto útočiště uvnitř kamene, písku, se sousední vodní oázou zcela harmonicky splývá s okolím.

DOPLŇKY, KTERÉ U SOUSEDA ROZHODNĚ NEUVIDÍTE

Při budování nového domova se každý snaží být co nejvíc osobitý a snaží se interiér ozdobit takovými doplňky, které jen tak někdo nemá. Unikátní jistě je komplet malého kulatého stolečku stojící na noze ve tvaru kapky s dvěma CIHLOVÝMI KŘESLY KOPÍRUJÍCÍ ROZKVĚTLOU LILII. Nápad je to víc než originální a pestré barvy vnitřek krásně oživí.

To koupelnu může proměnit v cosi nadčasového parádně zkonstruované UMÝVADLO VZHLEDU OBŘÍHO HRNKU NA KÁVU. Na masivní dřevěné polici si pěkně ušatý šálek odpočívá a z luxusního chromového kohoutku upevněného ke zdi do něj vtéká voda jako z varné konvice. Nebojte se inovací a pusťte se i vy do něčeho neobvyklého a střeštěného.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top