TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Moderní obývací pokoj

Moderní obývací pokoj

Obývací pokoj již dávno není velká obývací stěna s vystaveným porcelánem, konferenční stolek a televizor. Moderní obývací pokoje jsou vzdušné, jednoduché a nábytek je funkční a minimalistický. Jak má moderní obývací pokoj vypadat a jak při jeho zařizování postupovat, se dočtete v následujícím článku.

brw-newark_2_bila-1 halmar-dream3bila_bila-1

Obývací pokoj je hlavní dominantou domu

Při zařizování obývacího pokoje je potřeba myslet a plánovat dopředu. Obývací pokoj slouží nejen jako centrální místnost, kde se pravidelně schází celá rodina a tráví v ní společný čas, ať už hraním her, sledováním televize nebo čtení.

Zároveň je vaše obývací pokoj místností, kam budou přicházet vaši příbuzní, přátelé a jiné návštěvy. Proto vždy zařizujte obývací pokoj pohodlně, volně a snažte se vytvořit příjemné prostředí.

Najděte si svůj styl

Nezapomínejte také, že vše co je v obývacím pokoji jako je nábytek, doplňky, barvy stěn, záclony i závěsy, podlaha a osvětlení, bude podrobeno zkoumání, prohlížení a hodnocení nově příchozích. Proto celý styl a design interiéru musí odpovídat vaší osobnosti, jedině tak se tak vy i vaše návštěva budete cítit příjemně.

3 znaky moderního obývacího pokoje

Moderní styl má stejně jako ostatní styly typické znaky, podle kterých se dá jednoduše poznat. Moderní styl je postavený na:

  • jednoduchosti tvarů a linií,
  • funkčním využití každého prvku a
  • praktické stránce bydlení.

V obývacím pokoji zařízeném v duchu moderního stylu jsou často volené omyvatelné povrchy a velkoformátové dlažby, které nahradily celoplošné koberce. Vše, včetně obývací stěny, křesla, pohovky i konferenčního stolku, se nese  duchu jednoduché elegance a každý prvek má vyjadřovat vaši individualitu.

Prvek, který upoutá pozornost

V každém obývacím pokoji, který je inspirovaný moderním designem by neměl chybět předmět, který na první pohled upoutá pozornost, ale zároveň bude zapadat do celkové konceptu místnosti. Takovým prvkem může být velké okno, zajímavá křesla nebo třeba netradiční osvětlení.

Barva určí náladu celé místnosti

O barvách se říká, že dokáží měnit nálady i duševní stav člověka. Proč to podcenit a vymalovat si obývací pokoj barvou, která je sice trendy, ale vy jste z ní smutní nebo vás nebaví.

V současné době si můžeme vybírat z opravdu pestré palety barev a jejich odstínů, že si svou barvu najde každý. Volte takovou barvu, která vás po sezóně neomrzí. Doporučujeme vždy barvu vyzkoušet na denním i umělém světle, pokaždé může vypadat jinak.

Posaďte se pohodlně a užijte si atmosféru domova

V žádném obývacím pokoji nesmí chybět pohodlné sezení. Je jedno zda se bude jednat o prostornou pohovku, velká křesla nebo jiný sedací nábytek, základem je, aby podporoval konverzaci, interakci a byl maximálně pohodlný.

Stoly, stolky, stolečky

Posledním základním prvkem, který musíte promyslet je místo na odkládaní ovladače, telefonu, občerstvení, píti nebo knih a časopisů. I v tomto případě máte celou řadu možností. Klasikou jsou konferenční stolky. Jinou variantou jsou kávové stolky se šuplíky, menší stolky nebo malé stolečky, kterých může být i více pohromadě.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top