TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Kuchyně / Jak vybrat kvalitní nádobí do kuchyně?

Jak vybrat kvalitní nádobí do kuchyně?


V současné době si lze do kuchyně pořídit mnoho různých hrnců a pánví, neboť trh s tímto sortimentem je velice pestrý. Otázkou však zůstává, jaké materiály při výběru preferovat a dle čeho vlastně vybírat?

VS3

Kvalitní hrnce si lze pořídit v mnoha materiálech

Hrnce a pánve si dnes můžete pořídit z více materiálů a rozhodně se nedá říci, že by nějaký z nich svou kvalitou vyloženě vyčníval. Jednotlivé druhy mají svá opodstatněná pozitiva. V každém případě Vám už nyní doporučujeme jediné – kupte si celé sady nádobí, neboť ušetříte a budete mít vždy po ruce potřebnou velikost. Nyní se ale již podívejme na výhody některých nejběžnějších materiálů a nakonec zjistíte, že na nich vlastně tolik nezáleží, protože všechny mají něco do sebe.

  • Keramické hrnce. Jsou elegantní a lze v nich připravit snadno a rychle skutečně zdravá jídla. Mají zároveň rezistentní povrch a snadno se udržují.
  • Smaltované hrnce. Díky barevným motivům vypadají zajímavě, jsou kvalitní a navíc poměrně levné. Přesto Vám vydrží velmi dlouho.
  • Nerezové hrnce. Vzhledem k tomu, že jsou velmi odolné proti poškození, vydrží drahně let. V této variantě přitom často seženete i špičkové tlakové hrnce.
  • Lité hliníkové hrnce. Disponují nepřilnavým vnitřním povrchem a zajišťují výborný přenos tepla při vaření. Navíc zaujmou masivním vzhledem.

VS4

Další nepostradatelné vybavení kuchyně a jídelny

V kuchyni a jídelně by Vám neměly chybět ani jídelní sady a sady talířů, protože v takovém případě bude i běžný rodinný oběd zajímavým vizuálním zážitkem. A nesmíme zapomínat ani na kvalitní nože. Ty jsou při přípravě pokrmů takřka nepostradatelné. Také oceníte klasická odolná dřevěná prkénka. Chcete-li na závěr konkrétní tip, doporučujeme Vám výrobky značky Banquet, které si lze zakoupit levně v internetovém obchodě Vetroshop.cz.

1 komentář

  1. Dobrý den, našla by se tu nějaká zkušená kuchařka, která by mi poradila s výběrem napařovacího hrnce prosím?

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top