TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Nábytek a příslušenství / Tipy na nábytek z luxusních materiálů, které zdokonalí váš domov

Tipy na nábytek z luxusních materiálů, které zdokonalí váš domov

Zařizujete domácnost a rádi byste pořídili nábytek z materiálů, které jsou luxusní a dlouho vydrží? Poradíme, jaké druhy kůží jsou teď trendy a podíváme se společně na zoubek i dřevu, které se vrací do módy.

Sedací soupravy z anilinové kůže

Láká vás představa sedačky z kůže, ale váháte, protože jste slyšeli, že je s nimi příliš práce a vlastně ani nejsou tak pohodlné? Pak vás vyvedeme z omylu. Následující materiál je nejen kvalitní a pohodlný, ale kromě občasné hloubkové impregnace se o něj nijak zvlášť starat nemusíte.

Anilinová kůže patří mezi nejluxusnější materiály na trhu s nábytkem. Má přírodní vzhled, který je maximálně podobný kůži tak, jak vypadala za života zvířete. Jelikož je opracovaná jen minimálně a neobsahuje téměř žádný barevný pigment, každá sedací souprava je originál – jinou takovou už nenajdete. Jestli chcete kousek, který vám vydrží celý život a do interiéru vnese luxus a pohodlí, vsaďte na anilinovou kůži.

Sedačky z anilinové kůže mají úžasně hladký povrch, který je příjemný a hřejivý. Výhodou tohoto materiálu je nejen jeho měkkost, ale i to, že se přizpůsobí teplotě lidského těla. Nemusíte se proto bát, že by vám na ní bylo v létě horko. Kůže je pevná a pružná, ale tak jako o každou kůži, i o tuto je potřeba se čas od času starat. Není to však nic náročného. Zvládnete to sami. Kromě pravidelného očištění se nesmí zapomínat na hloubkovou péči. Zároveň byste se měli snažit zabránit skvrnám.

Sedačky vyrobené z hladké usně

Následující materiál je o něco méně choulostivý. Vsadíme se, že jestli jste u někoho doma viděli koženou sedačku, bylo to právě z hladké usně. Jestli hledáte něco, co dodá vaší domácnosti punc luxusu, právě jste to našli.

Hladká useň je nejčastější úprava kůže, se kterou se běžně setkáte v obchodech. Kromě nábytku se používá i při výrobě bund, kabelek nebo obuvi. Má na sobě vrstvu pigmentu, která chrání materiál a zvyšuje jeho odolnost. Díky tomu má sjednocenou barvu. Na rozdíl od anilinové kůže proto není tolik podobná původní surové kůži. Ovšem stále si uchovává nezaměnitelný přírodní vzhled.

Výhodou pigmentové kůže je odolnost nejen vůči oděru, ale i teplu a slunečnímu záření. Taková sedací souprava nevybledne. Snadno se udržuje (stačí jednoduše otřít a párkrát za rok naimpregnovat) a opravdu se nemusíte bát, že byste se na ní potili. Má totiž chladivý efekt.

Jestli máte domácí mazlíčky nebo malé děti, potěší vás její nenáročnost na údržbu. Jestli chcete vybavit domácnost tímto luxusním, ale zároveň praktickým materiálem, vybavte se nejen sedačkami, ale i relaxačními křesly.

Sedací soupravy z broušené kůže

Představa kožené sedací soupravy se vám zamlouvá, ale rádi byste něco vzhledově neobvyklého? Pak si prohlédněte nabídku sedaček z broušené kůže. Prodejci ji nabízí v různých barevných odstínech, od světle šedé přes tóny hnědé až po téměř černou.

Broušená kůže je zvláštní ve svém vzhledu – je pečlivě opracovaná a na jejím povrchu se střídají světlé s tmavšími částmi. Zároveň si ale zachovává přírodní charakter klasické kůže, a tak je na první pohled vidět, že jde o luxusní materiál.

Broušená neboli nubuková kůže je prodyšná, a tak se na ní dobře sedí v teplých letních měsících. Povrch je sametově hebký – každá minuta, kterou na sedačce strávíte, bude jako pohlazení po duši. Tento materiál však není příliš vhodný do domácností s malými dětmi a domácími mazlíčky. Je náchylný na mechanické opotřebení a snadno se na něm usazují nečistoty.

Luxusní nábytek z masivu

Dřevěný masiv je klasika, která nikdy nevyjde z módy. Tento vysoce odolný materiál vydrží celé generace. Pozor – rozhodně to není záležitost starších a tradičnějších interiérů, masiv se vrací do módy. Oproti dřevotřísce je totiž udržitelnější, právě kvůli dlouhé životnosti. A tak si ho pořizuje čím dál tím víc lidí.

Z masivu se vyrábí celé sady, ale i jednotlivé designové kusy. Je nenáročný na údržbu. Stačí přetřít navlhčeným hadříkem. A když se náhodou poškodí, není vada na kráse, která by se nedala přebrousit a přelakovat. Ve finále bude jako nový.

Dřevo působí hřejivě a vytvoříte díky němu útulnou domácí atmosféru. Nemluvě o jeho osobité vůni a krásném vzhledu. Nejčastěji se vyrábí z borovice, smrku nebo buku. O něco dražší jsou exotické dřeviny karri a ikoro.

Zdroj: Informace použité v článku byly s dovolením přebrány z webu Bytcentrum.com.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top