TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Reality / Jak se dělá odhad ceny nemovitosti pro dědické řízení?

Jak se dělá odhad ceny nemovitosti pro dědické řízení?

Úmrtí v rodině není nic příjemného, i v těchto situacích však musíme řešit praktické záležitosti. Mezi ně patří dědictví. Bohužel v tomto okamžiku často dochází k rozporům v rodině. Proto je dobré mít podklady pro odhad pozůstalosti a nejpalčivější jsou nemovitosti.

Jak na odhad nemovitosti pro dědické řízení?

Odhad ceny nemovitosti pro dědické řízení musíte svěřit do rukou profesionálů. Firmy, která má ve sféře problematiky, kam spadá odhad nemovitosti dědictví, již nějaké zkušenosti. Může jít o právníky, kteří se specializují na danou problematiku, velké zkušenosti logicky nabízí realitní kanceláře. Ty vám navíc mohou pomoci s případným prodejem domu či bytu, pokud se nedohodnete s příbuznými. Profesionálové navíc zajistí i všechny nutnosti související se záležitostí, jako je odhad nemovitosti dědictví. Protože se jedná o zkušené odborníky, uvědomují si i citlivost situace a umí jednat šetrně i s ohledem na váš smutek. Co je v takovém případě třeba? Stačí identifikovat konkrétní nemovitost. To znamená, že lze jen poskytnout údaje na základě dat z katastru nemovitostí a popisu konkrétního stavu. Samozřejmě je ale lepší, když experti vidí danou nemovitost osobně.

Odhad nemovitosti pro dědictví – jak probíhá?

Ocenění nemovitosti pro dědické řízení začíná v momentu, kdy je na daný byt, dům či pozemek nebo i komerční subjekt více lidí. Mohou to být děti. Pokud zemřelý nesepsal závěť nebo je ona napadena, musí se udělat tyto záležitosti. Odhad nemovitost potřebuje ovšem i ve chvíli, kdy je třeba zaplatit dědickou daň. S potřebnými dokumenty se jde k notáři. Nemusí však jít pouze o reality, ale také o automobily či jiné movité majetky. Ať už jde o odhad pro dědické řízení, nebo jiné služby, s tím vám pomůže profesionál ve svém oboru, společnost RE/MAX, dlouholetý lídr na trhu s nemovitostmi. Odhad nemovitosti při dědictví nemusí být stresující záležitostí, když máte po boku někoho, kdo vám pomůže.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top