TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Nábytek a příslušenství / Jak vybrat vhodný jídelní stůl?

Jak vybrat vhodný jídelní stůl?

V našich domácnostech nesmí chybět pevné jídelní stoly z kvalitního masivního dřeva s dostatkem prostoru pro všechny, kdo v dané rodině žijí. Single žijící lidé se mnohdy spokojí s menší variantou stolu, avšak i tady se můžeme setkat s tím, že očekáváme návštěvu, přátele a hned je potřeba více prostoru. Pro rodiny s malými dětmi i starší generace, které hostí své odrostlé potomky i jejich ratolesti, je dostatečně velký jídelní stůl doslova nutností. Podle čeho vybírat a na co si dát pozor?

Rozkládací-jídelní-stůl-Hart

Kolik prostoru potřebujeme?

Pro jednoho „jedlíka“ bychom měli mít alespoň 40 cm místa. Vezměme v potaz, že potřebujeme prostor nejen na talíř, ale i příbory, sklenku s vodou, rádi na stůl umístíme i hrnec s polévkou, abychom nemuseli stoupat od stolu, a v případě oslavy je důležité myslet i na další sklo nebo výzdobu. Pro hoštění více osob nebo malých dětí se velmi hodí prostorné a snadno čistitelné jídelní stoly z lamina.

Máte raději nadčasovost, nebo extravaganci?

Chcete-li stůl, který bude moderní a bude vám sloužit po mnoho let, vyberte si z nabídky přinášející praktické rozkládací jídelní stoly. Nechybí modely v mnoha barvách i tvarech, ať už upřednostňujete obdélníkové, čtvercové, kulaté nebo oválné typy, zajisté si vyberete.

Způsob rozkládání je také různý. Stoly se mohou půlit uprostřed, nebo je deska umožňující prodloužení stolu ukrytá pod vrchní deskou a vysunuje se na jedné straně stolu.

V případě, že hledáte něco netradičnějšího, sáhněte po zajímavém dekoru nebo netradičnější podpěře stolu. Ne vždy je nutné, aby měl stůl klasicky umístěné 4 nohy.

Vhodně zvolené příslušenství

Aby váš jídelní kout vypadal uceleně, je dobré společně se stolem objednat i jídelní židle. Předejdete pozdějšímu komplikovanému shánění stejného odstínu nebo stylu. Také můžete vzhled stolu oživit ubrusy, běhouny, prostíráním nebo aranžmá v podobě vázy či jakékoli vazby.

Vyberte si jídelní stůl dle vašeho gusta a užijte si příjemné chvíle s celou rodinou při společných snídaních, obědech i večeřích díky dostatku prostoru, který získáte.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top