TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Co všechno potřebuje zručný kutil? Svářečku i cirkulárku

Co všechno potřebuje zručný kutil? Svářečku i cirkulárku

Pokud plánujete vybavit si kutilskou dílnu, kterou budete využívat i k profesionálním účelům, je potřeba investovat do kvalitních zařízení. V první řadě se jednoznačně neobejdete bez svářečky, ovšem zapomínat byste neměli ani na cirkulárku, indukční ohřev či ochranu v podobě svářečské zástěry. V následujících řádcích vám prozradíme, na co byste rozhodně neměli zapomenout.

Svářečka

Svářečky se rozdělují na několik kategorií, a to především podle metody svařování. Existuje svářečka elektrodová, MIG-MAG (pro svařování v ochranné atmosféře), MIG a WIG. Záleží tedy na tom, jaký materiál plánujete nejčastěji svařovat a co je vaším cílem při této práci.

Repairman doing air conditioner servise

Svařování je i nebezpečné, a proto myslete na ochranné pomůcky. Samozřejmostí je samostmívací kukla, ovšem velice praktická je i svařovací zástěra. Chrání vašeho tělo před rozstřiky od svařování či broušení.

Cirkulárka

Staré a nebezpečné pily se už příliš nepoužívají, protože je nahradily robustní stolní kotoučové pily. Cirkulárka je sofistikovaný multifunkční nástroj, s nimž si připravíte zásobu dřeva na zimu, ale nařežete si i potřebná prkna na plot.

Indukční ohřev

V autoservisech nachází indukční ohřev široké uplatnění, a to především při vyjímání poškozených skel. I v dílně vám může přijít indukční ohřev vhod, protože s ním snadno a rychle nahřejete kovové části. Předtím se používalo ohřívání plamenem, což však nebylo tak bezpečné.

Pokud hledáte českou společnost, která se specializuje na vývoj, výrobu i prodej svařovací techniky, obraťte se na Kühtreiber, s.r.o. Jedná se o profesionální firmu, která na tuzemském trhu působí už od roku 1998, a tak si vybudovala vskutku pevné postavení. V pestrém produktovém portfoliu najdete desítky typů svařovacích strojů. Stačí si tedy jen vybrat a pustit se do práce.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top