TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Koupelna / Naplánujte si svou koupelnu efektivně

Naplánujte si svou koupelnu efektivně

Naplánujte si dobře, pokud chcete, aby vaše sprcha byla luxusním zážitkem – určitě je na co myslet, od typu sprchy přes sprchovou vaničku, sprchovou hlavici nebo sprchový panel a typ zástěny. Jedině tak bude vaše koupelna skutečně efektivní.

Výběr správné sprchy

Výběr správné sprchy je méně jednoduchý než výběr většiny ostatních koupelnových armatur a vybavení. Existuje tolik věcí, které je třeba zvážit, než budete moci vůbec přemýšlet o estetice – jaký, instalatérský systém máte, ať už chcete sprchu nebo sprchu nad vanou, záleží na vaší práci, vše musí být na prvním místě.

I když všichni možná chceme obrovskou sprchovou hlavici, která nás za okamžik zalije vodou se správnou teplotou, ve skutečnosti mnoho z nás skončí zklamaně, spíše než potopou a divokými teplotními výkyvy. To nemusí platit a vyhnout se tomu je prostě na výběru správné sprchy pro váš systém teplé vody. Sprchová hlavicemusí zvládnout daný tlak vody.

Sprchový kout nebo sprchové dveře do niky?

Zda si vybrat sprchový kout nebo pouze sprchové dveře do nikyzávisí především na stylu, rozměrech a možnostech vaší koupelny. Do niky lze zabudovat také praktické poličky na šampony a další potřeby.  Nestlačujte však sprchu do těsného prostoru, protože by to mělo za následek klaustrofobní sprchu. Ačkoli není stanovena minimální velikost, nedoporučuje se menší než 900 mm². Prostornější sprchové koutyvnesou do místnosti potřebný komfort.

Otevřené sprchy se liší od sprchových koutů v tom smyslu, že jsou spíše sprchovým koutem než uzavřenou jednotkou. Obvykle mají pouze jeden skleněný panel, který je odděluje od koupelny, bez dveří. Stěny a podlahy musí být plně vodotěsné. Tyto sprchy jsou tzv. Walk -in.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top