TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Zahradní nábytek – nezbytné vybavení každé zahrady

Zahradní nábytek – nezbytné vybavení každé zahrady

Existuje hned několik věcí, bez nichž by nebylo užívání zahrady prakticky vůbec možné – od sekačky přes oplocení až právě po zahradní nábytek, který v zahradě plní hned celou řadu funkcí, k posezení či k odpočinku. Samozřejmě jeho použití závisí na tom, o jaký konkrétní kus zahradního nábytku se jedná. Pojďme si tedy všechny druhy zahradního nábytku představit.

Začněme zahradními stoly, jež vám umožní stolovat v malebném přírodním prostředí vaší zahrady. Hodit se budou zajisté též při pořádání různých zahradních oslav, to stejné platí i o zahradních židlích, křeslech a lehátkách – i ty mohou posloužit hostům během zahradní party. Jestli ale máte strach, že všechen tento zahradní nábytek musíte shánět samostatně, tak vás potěšíme, protože se prodávají praktické zahradní sestavy, jejichž součástí je krom stolu už rovnou i několik židlí a někdy též křesel.

Navraťte se do dětských let pomocí zahradní houpačky

Dále je možné si na zahradě sednout a užívat si zaslouženého odpočinku i na zahradní lavičce. Pro velké milovníky relaxu tu jsou pak pohodlné houpací sítě, v nichž je radost odpočívat třeba po vydatném obědě. Když už se tu zmiňujeme o houpání, tak na zahradu si můžete rovněž pořídit zahradní houpačku, jež potěší nejen vaše děti, ale i vás – pomůže vám se vrátit do dětských bezstarostných let.

Do kategorie zahradního nábytku v neposlední řadě patří taktéž zahradní slunečníky a zahradní pavilóny. To tedy znamená, že nábytek do zahrady vás může dokonce ochránit i před sluncem či deštěm. Zapomenout nesmíme ani na praktické zahradní úložné boxy, do kterých můžete schovávat hračky, s nimiž si hrají děti na zahradě, nebo třeba prostírání na zmiňované zahradní oslavy.

Dřevěný zahradní nábytek je klasikou, kovový pak trendem

Co se týče materiálů, ze kterých jsou jednotlivé kusy zahradního nábytku vyráběny, tak asi nikoho nepřekvapí, že převládají přírodní materiály, zejména dřevo, jež se skvěle doplňují s okolní krajinou. Dřevěný zahradní nábytek je navíc znám tím, že toho opravdu hodně vydrží a moc hezky vypadá. Jeho nevýhodou je ale vyšší pořizovací cena a rovněž ne zrovna dobrá odolnost vůči vodě.

Přesným protikladem dřevěného zahradního nábytku je pak ten plastový, tomu totiž voda opravdu nevadí a ze všech materiálů je navíc jednoznačně nejlevnější. Na druhou stranu ne všem se plastový nábytek, převážně tedy židle a stoly, líbí po estetické stránce. Velice zajímavou a poslední dobou stále častěji rozšířenou alternativou je zahradní nábytek, jehož základem je kov, ten totiž v sobě mísí přijatelnou cenu s atraktivním designem, a zároveň mu příliš nevadí ani déšť či jiné nezmary počasí, kterým se nedá na zahradě vyhnout.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top