TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Praktický průvodce výměnou oken

Praktický průvodce výměnou oken

Právě okna představují zpravidla slabý článek objektu, který způsobuje nemalé tepelné ztráty. Pokud vám dosavadní okna nevyhovují, ať už po estetické, praktické, nebo funkční stránce, pusťte se do jejich výměny. V následujících řádcích vám prozradíme, jak výměna oken probíhá a co všechno je nezbytné zajistit.

Celý proces výměny oken je rozdělený do osmi kroků, přičemž ani jeden krok byste neměli vynechat. Konzultace, zaměření, ladění detailů, cenová nabídka, potvrzení objednávky, montáž a začištění oken po výměně, předání, záruka a servis.

Konzultace

Jakmile si vyberete konkrétní společnost, od které si okna objednáte, čeká vás konzultace. Projdete s pracovníky všechny možnosti, které současný trh nabízí, abyste vybrali řešení vhodné pro vaši nemovitost. Důležité je zohlednit technické zázemí stavby, ovšem je nezbytné přihlédnout i k vašim představám.

Zaměření

V okamžiku, kdy se dohodnete na konkrétním typu oken, následuje zaměření. Technik dorazí přímo do vašeho bytu, respektive domu, aby zaměřil stavební otvory. Používají se k tomu už moderní nástroje, takže zaměření netrvá dlouho.

Ladění detailů

Poté, co technik zjistí všechny rozměry, doladíte společně detaily, jako jsou materiál, barva rámů, kování a podobně. Všechny prvky by měly dokonale ladit s exteriérem, ale i interiérem.

Cenová nabídka

Po vyladění všech detailů se dozvíte konkrétní cenu za výměnu oken, abyste věděli, na kolik vás vyjdou nejen samotná okna, ale i práce.

Potvrzení objednávky

Jestliže s cenovou kalkulací souhlasíte, závazně potvrdíte objednávku a okna se vám začnou vyrábět. Současně vám dodavatel upřesní datum montáže. Domluvíte se na takovém termínu, aby to vyhovovalo vám.

Montáž plastových oken a začištění

V domluvený den k vám dorazí montážníci, kteří nejprve demontují původní okna, a potom se pustí do montáže nových. Celá montáž oken je realizovaná poměrně rychle, ovšem ne na úkor kvality. Nakonec montážníci provedou začištění ostění, aby byl výsledek vskutku precizní.

Předání

Pracovníci vám vysvětlí, jak s okny manipulovat, aby nedošlo k jejich poškození. Předají vám výsledek a vy si můžete užívat konečně oken, která mají perfektní tepelněizolační vlastnosti.

Záruka a servis

Takřka všechny společnosti vyrábějící a montující okna poskytují i záruční a pozáruční servis. Většinou bývá pětiletá záruka na okna a dveře, dvouletá záruka na práci či doplňky. Záleží to však na konkrétní firmě.

Zdroje: https://www.jis.cz/konzultace/https://www.jis.cz/ladeni-detailu/https://www.jis.cz/cenova-nabidka/

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top