TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Několik zásad, jak ochránit střechu nejen před letními bouřkami

Několik zásad, jak ochránit střechu nejen před letními bouřkami

Letní bouřky není radno podceňovat. Příroda si nevybírá, vichřice a krupobití může způsobit spoustu vrásek každému majiteli nemovitostí. Přečtěte si, jak minimalizovat škody.

Pozor před vichřicí, krupobitím, blesky nebo silným deštěm by si měli dát především majitelé nestabilní krytiny. O to více musí věnovat čas minimalizaci případných škod před ohlášeným nepříznivým počasím.

Šetřit na střeše se vám může vymstít

Obecně platí dvě základní rady, které vám pomohou i během silných vichřicí v klidu spát. První z nich je kvalitní provedení střešní krytiny. Když budete při stavbě nebo rekonstrukci střechy příliš šetřit na jejím provedení, první bouře vám to může vrátit i s úroky.

Druhé opatření, které vám může pomoci snížit případné náklady na minimum, je pojištění. Podle statistik bývá právě silný vítr jednou z nejčastějších příčin, která může poškodit váš majetek. I tady se ale může projevit nekvalitní provedení střechy. Na kvalitu střešních krytin totiž pohlíží také pojišťovny.

Co dělat před silným větrem

Před ohlášenou vichřicí nebo silným větrem zkontrolujte střechu domu, garáže, pergoly a dalších přístavků. Vše, co na první pohled nedrží pevně, raději ukotvěte.

Domy jsou nejohroženější v případě střechy, oken a dveří. I jedna ignorovaná díra ve střeše vám může způsobit problémy. U chybějících tašek vám krupobití může způsobit škody na izolaci nebo zateplení, špatně připevněné nekvalitní plechy se mohou vytrhnout a odletět.

Prevence je základ

Nakonec vás před škodami nepříznivého počasí nejlépe zachrání prevence. Zkušenosti odborníků ze společnosti Blachotrapez říkají, že ve většině případů může za poškozenou střechu špatná řemeslná práce, nedostatečné kotvení nebo špatná údržba.

Šetření na střešní pokrývce se vám v konečném důsledku tedy vůbec nemusí vyplatit. Pokud bydlíte v oblastech, kde je častým jevem nepříznivé počasí, silný vítr a v zimě spousta sněhu, přemýšlejte nad lehkým a odolným materiálem, jako je plechová střešní krytina.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top