TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Klimatizace do bytu vám umožní poroučet počasí

Klimatizace do bytu vám umožní poroučet počasí

V posledních letech jsme si horka užili dost. Kdo sedí celý den v klimatizované kanceláři, tomu to možná ani tolik nepřijde. Stejně tak obyvatelé starých zděných domů se nemají čeho obávat. Lidé bydlící v horních patrech paneláků by však mohli psát romány o tom, jak jsou poslední teplá léta nesnesitelná.

Venkovní teplotu sice ovlivnit neumíme, avšak vy můžete poručit počasí ve vlastním domově. Ať už bydlíte v domě nebo v bytě, v létě vás zachrání klimatizace!

Ne, klimatizace není hlučná a nezpůsobuje nemoci

Klimatizace do domu? Vždyť se s ní nebude dát spát! A nebudeme z ní nemocní? Toto jsou velmi časté otázky. Jde o dávno překonané mýty. Dnešní klimatizace už hlučné opravdu nejsou, takže si je můžete dát třeba i do ložnice. Nemoci však nezpůsobují, pokud je umíte správně nastavit. Jestliže je venku 35 a vy si budete byt chladit na 20, samozřejmě zvýšíte riziko, že organismus tak velký teplotní rozdíl neunese a nachladíte se. Pokud budete teplotu udržovat v rozumné výši, žádná rýmička ani kašel vám z klimatizace nehrozí.

Klimatizace je požehnání pro alergiky

Klimatizace je výborným pomocníkem pro všechny trpící alergií. Moderní klimatizace totiž vzduch nejen ochlazují, ale také čistí. Zbavují ho všech možných bakterií a virů, odstraňují z něj i pyl a prach. Alergikům se pak mnohem snáze dýchá.

Dá se umístit i do bytu

Není nutné si domů dávat obrovskou bednu a další část instalovat ještě někam ven pod střechu. V současnosti už se prodávají i klimatizace do bytu – malé, skladné, které připevníte na zeď. Tedy ne doslova vy, zaměstnanci firmy, která vám bude klimatizaci instalovat.

Jak vysvětluje společnost Encofa, která realizuje klimatizace Brno, od vás nebude vyžadováno vůbec nic. Firma přijede, analyzuje situaci, vypracuje návrh, klimatizaci nainstaluje, a ještě po sobě uklidí. Vaším jediným úkolem zůstane naučit se používat ovladač nebo mobilní aplikaci, kterou budete klimatizaci ovládat. Jde to i na dálku přes internet.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top