TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Výhody dnešních betonových plotů

Výhody dnešních betonových plotů

Chcete-li si na svém pozemku u rodinného domu vytvořit soukromí, je ideálním řešením moderní betonový plot, který zdaleka nepřipomíná šedivou hladkou zeď. Betonové ploty současnosti jsou různě vzorované, vybrat si můžete z několika barevných provedení a celkový dojem z tohoto oplocení je mimořádně efektní. Vedle vzhledové stránky oceníte nesporné výhody, kterými se betonové ploty vyznačují.

Největší výhody

Už jen samotný materiál napovídá, že betonové ploty mají velice dlouhou životnost a přitom nevyžadují žádnou údržbu. Pokud dojde k poškození některé desky, jednoduše se vyjme a zasune nová. Budete mít zaručeno soukromí, neboť zamezíte zvědavým pohledům sousedů či kolemjdoucích. Pokud bydlíte v blízkosti rušné ulice nebo železniční tratě, vytvoří betonový plot výbornou protihlukovou bariéru. Jednou z výhod je také rychlá a snadná stavba, kterou zvládnou díky nízké váze desek dvě osoby.

betonový plot
betonový plot

Jaké jsou varianty?

K nejoblíbenějším druhům betonových plotů patří povrch ve tvaru štípaného kamene. Tato varianta dokonale zapadne do každé zahrady, neboť budí dojem přírodního původu. Ještě většího efektu dosáhnete výběrem efektního vzorování. Horní deska se prodává ve třech druzích, takže horní zakončení plotu může být rovné, rádiusové nebo se zajímavými mřížkami.

Stavba betonového plotu

Velkou výhodou je, že není třeba budovat žádné základy. Stačí srovnat terén a vyhloubit do země 60 cm hluboké otvory pro zapuštění sloupků. Sloupky se staví ve vzdálenosti dvou metrů od sebe a do země se zafixují hlínou, nebo ještě lépe štěrkem. Sloupky mají drážky, do kterých se zasouvají betonové desky. Proto je důležité dodržet uvedenou vzdálenost, kterou si při stavění sloupků kontrolujte například dvoumetrovou latí. Výšku plotu, která je odvislá od počtu desek, si můžete zvolit podle svých představ.

Technické parametry

Betonové desky váží 75 kg a jejich rozměry jsou 200x50x5cm. Jsou pevné, odolné a také pružné, takže jejich zlomení při stavbě plotu je málo pravděpodobné. Těchto vlastností dociluje výrobce použitím mrazuvzdorného cementu, přidáváním kameniva a ocelové armatury. Objednáte-li si betonové desky, počítejte s tím, že na jedné paletě za 242 korun je 20 kusů a celková váha je 1,5 tuny.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top