TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Finance a legislativa / Kupujete nemovitost až za rok? Vyřiďte si hypotéku bez nemovitosti

Kupujete nemovitost až za rok? Vyřiďte si hypotéku bez nemovitosti

Jestliže se zajímáte o trh s nemovitostmi, sbíráte poznatky kolegů, kamarádů, kteří nemovitost již koupili, určitě jste se setkali s tím, že někdo, kdo si chtěl koupit byt či dům, se k němu nakonec nedostal, protože jej „předběhl“ zájemce, který měl k dispozici hotovost a prodávající jej upřednostnil. Není divu, peníze tak měl prodávající hned a nemusel čekat, než si zájemce vyřídí hypotéku, zda na ni vůbec dosáhne… Tomuto, ale i dalším nemilým skutečnostem můžete předejít, když si vyřídíte hypotéku bez nemovitosti.

Budete mít dostatek času

Jestliže se rozhodnete pro hypotéku bez nemovitosti, které se říká i předhypotéka, budete mít rok na to, abyste si vybrali ten správný byt, dům či pozemek. Pokud si ale nákupem nemovitosti zatím nejste jisti, počkejte. Při nevyčerpání vyřízené předhypotéky by vám totiž hrozila sankce ve výši 5 – 10 % nevyčerpané částky.

Peníze připravené k použití

Ani online hypoteční specialisté vám dopředu nezaručí, jakou výši hypotéky vám banka schválí. Když si ale požádáte o hypotéku bez nemovitosti, budete mít dost času zjistit, zda vám banka částku, kterou chcete poskytne, nebo ne, a podle toho se zařídit dál. Výborné je, že úroky zůstanou stejné, jaké byly při sjednávání předhypotéky, i když bude v době jejího čerpání na trhu úplně jiná situace a úroky by byly vyšší. Budete moci konkurovat těm, kdo mají peníze připraveny k okamžitému použití, budete na tom totiž stejně. Už vás neohrozí fakt, že chce kupec peníze co nejdřív a vás čeká žádání o hypotéku.

U vyřizování hypotéky si i v době fintech, tedy spojení financí s moderními technologiemi, zatím často musíme dojít do banky. To ale neplatí kupříkladu u sjednávání hypoték na hyponamiru.cz. Jak uvádí Miroslav Majer, zakladatel hyponamiru.cz: „Ani ne 2 roky po spuštění máme již stovky spokojených klientů.“ Tady lze právem říct, že měníme hypoteční trh.

Užitečné rady i služby

Na webu hyponamiru.cz se můžete zajímat i o refinancování hypotéky, pročíst si spoustu článků s radami nejen o hypotékách, najdete zde i časté dotazy, nechybí hypoteční kalkulačka a mnohé jiné.

Neváhejte a obraťte se na tým hyponamiru.cz. Pomohou a poradí vám nezištně, přesně na míru, rychle a s profesionalitou sobě vlastní. Budete zajisté spokojeni, jako klienti, kteří jejich služeb využili před vámi.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top