TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Proč je lepší rekonstruovat starý dům

Proč je lepší rekonstruovat starý dům

Jestliže sníte o bydlení ve vlastním domě, je na zvážení, zda se vyplatí pořídit si novostavbu, nebo opravit starší dům. Rekonstrukce starého domu má mnoho výhod, investice do něj je možné rozdělit a postupně opravovat jednotlivé části nemovitosti. Při probíhající rekonstrukci můžete už v části domu bydlet i s rodinou a další místnosti renovovat. Taková možnost je finančně dostupnější, než zakoupení celého nového domu.

Pro rekonstrukci domu se také mnohdy rozhodujeme, když očekáváme přírůstek do rodiny, nebo pokud chceme interiér přizpůsobit starším členům rodiny. Při rekonstrukci je dobré vzít to takříkajíc od podlahy po střechu. U starších domů bývá problémem vlhkost, vyplatí se tedy věnovat se sanaci zdiva. Na vině může být i nevyhovující střecha, kterou zatéká. V tom případě se řeší oprava střechy a nové okapy. Při plánovaném podkroví je nutné celou střechu zvednout o patro. Dalším krokem při renovaci bývá zateplení fasády a společně s ním výměna oken.

Samozřejmě je také možné změnit při rekonstrukci celý interiér domu a všech místností. Můžete tak zároveň s instalacemi nových rozvodů vody, elektřiny a dalších vybudovat novou koupelnu, samostatné WC, velkou šatnu či hernu pro děti. Prakticky každý Váš sen se může převést do reality, třeba velký krb v obývacím pokoji nebo spojení jídelního koutu s obývacím pokojem.

Pokud tedy plánujete rekonstrukci domu v Brně, obraťte se na specialisty v oboru. Naše stavební firma PSVS-STRUKTURE s.r.o. má již přes třicet let zkušeností s úpravou exteriérů i interiérů rodinných domů nejen v Brně. Můžete se na nás spolehnout v každé etapě renovace, odvezeme stavební odpad vzniklý úpravami a zajistíme pro Váš dům pouze kvalitní materiál pro výstavbu. Postaráme se o to, aby se Váš rodinný dům stal skutečným domovem pro Vás i Vaše blízké.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top