TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jakou udírnu si pořídit? Elektrickou, či dřevěnou?

Jakou udírnu si pořídit? Elektrickou, či dřevěnou?

Nejen v mrazivých měsících roku si moc rádi pochutnáme na uzeném masu a sýru. Jak si tyto lahůdky připravit doma? Je to jednoduché. Buď si vyrobíme dřevěnou udírnu na zahradě, anebo si koupíme moderní elektrickou verzi.

Obě varianty jsou zajímavým řešením a každá z nich má své výhody. Samozřejmě záleží na mnoha faktorech. V podstatě jsou rozdílné ve využití technologie uzení, zdrojem tepla, konstrukcí, kapacitou a materiálem, ze kterého jsou vyrobeny.

Z čeho jsou udírny vyrobeny?

K nejoblíbenějším materiálům k výrobě udíren patří dřevo a zdivo. K dalším materiálům patří ocel, nerezová ocel a pozinkovaný plech. Ocelové modely jsou odolné, ale na druhou stranu mají vysokou hmotnost. Například elektrické udírny z nerezu jsou sice dražší, nýbrž vydrží po dlouhá léta a jsou designově povedené.

Při tepelném zpracování masa je nezbytný zdroj tepla a kouře. Pokud udíte na zahradě, musíte mít nejlépe kvalitní dřevo z ovocných stromů. Je nutné udírnu roztopit a dále teplotu ideálně udržovat.

Elektrické produkty vytvoří správnou teplotu díky pomocné spirále, a to vlastně okamžitě! Sníží se tak spotřeba dřeva a snadněji se reguluje teplota.

Vsaďte na elektrický spotřebič!

V případě elektrické udírny je zdrojem tepla elektrická spirála. Moderní způsob uzení zkrátí dobu roztápění i uzení. Nemusíte kolem všeho stále chodit a vytvoříte si dobrotu, která je zdravější, a přitom chuťově dokonalá. Jako mávnutím kouzelného proutku si připravíte uzené maso, ryby, salámy, klobásy, ale také sýr a ořechy. Představivosti se meze nekladou. V podstatě se dá udit všechno!

Udírny Kaiser jsou ideální volbou

Výběr elektrické udírny nemusí být tak náročný. Mrkněte se na modely Kaiser a dozvíte se, jaký kousek je pro vás dostačující. Samozřejmě záleží i na velikosti. Někdo chce udit více masa, jinému postačí menší produkt. Rozhodněte se pro udírny Kaiser, které fungují ekonomicky, nereznou a neshoří.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top