TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Sháněla jsem protihlukové dveře kvůli hlučnému výtahu a narazila jsem na firmu NEXT

Sháněla jsem protihlukové dveře kvůli hlučnému výtahu a narazila jsem na firmu NEXT

Před několika měsíci jsem si koupila vlastní byt v jednom starším panelákovém domě. Doposud jsem však bydlela s rodiči v rodinném domě, a tak jsem nemusela řešit problémy s hlučným výtahem. Původně jsem si myslela, že si na neustále jezdící výtah zvyknu, ale nestalo se tak, a proto jsem začala hledat protihlukové vstupní dveře. Požadovala jsem však, aby byly i bezpečnostní, neboť v současné době člověk nikdy neví, kdy ho překvapí nezvaní hosté.

Bezpečnostní třída

V první řadě mě zajímala bezpečnostní třída, která určuje odolnost dveří vůči praktikám zlodějů. Vchodové dveře spadající do první a druhé třídy jsou snadno překonatelné za pomoci jednoduchého nářadí. Dozvěděla jsem se, že bych měla sáhnout spíše po řešení z třetí či čtvrté bezpečnostní třídy, neboť jsou nejžádanější a dostatečně bezpečná. Samozřejmě prakticky nepřekonatelné jsou dveře spadající do páté a šesté třídy, ovšem v dané skupině se nachází dveře pro armádní účely a bankovní trezory.

Když jsem hledala podrobnější informace, narazila jsem na bezpečnostní dveře NEXT, jež spadají právě do již zmíněné třetí a čtvrté bezpečnostní třídy. Zaujalo mě, že si můžu vybrat z pestré škály povrchových úprav, barev i dalšího příslušenství.

Zvuková izolace

Po bezpečnosti jsem se zajímala o zvukovou izolaci, protože jedině ona mohla zabránit tomu, abych se v noci probouzela pokaždé, co si někdo přivolal výtah. Zjistila jsem si, že je ideální, pokud je těsnění schopné ztlumit zvuky zvenčí alespoň o 33 decibelů. Podívala jsem se proto do produktového portfolia firmy NEXT a některé její modely mají zvukovou izolaci až 42 decibelů.

Po zvážení všech specifikací a vlastností jsem sáhla nakonec po bezpečnostních vchodových dveří do bytu NEXT SD 101, které splňovaly všechno, co jsem požadovala. Jsou protipožární i protihlukové, a tak se od té doby nestalo, že bych se v noci probudila, jak někdo vystupoval či nastupoval do výtahu.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top