TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Ploché střechy mají nesporné výhody

Ploché střechy mají nesporné výhody

Při výběru střešní konstrukce se budete rozhodovat mezi plochou a šikmou variantou. Jestli právě stojíte před otázkou, kterou alternativu zvolit, měli byste znát pár informací o výhodách plochých střech.

Úsporné a víceúčelové

Možná vás nikdy nenapadlo, že plochá střecha je mnohem více úsporná než ta šikmá, protože nevytváří meziprostor, který by se musel vytápět navíc. Správně provedená izolace ploché střechy dokáže ročně ušetřit na energiích až několik tisíc korun. Na tomto typu střechy je báječný také fakt, že získáte užitnou plochu třeba na terasu, relaxační zónu, na pěstování květin či na grilovačku s přáteli. Další výhodou plochých střech je i lepší dostupnost k údržbě okapů a komínů.

Rekonstruujte chytře

V případě rekonstrukce plochých střech se není třeba ničeho obávat. Jednoduše oslovte profesionály, kteří jsou schopni obstarat nejen kvalitní zateplení, ale i hydroizolaci. Obecně lze ploché střechy dělit na jednoplášťové, dvouplášťové a konečně i víceplášťové. Nejběžnější variantou jsou jednoplášťové, kdy je vnitřek střechy od vnějšku oddělen jedním pláštěm. Tento plášť tvoří parozábranu, hydroizolaci a tepelnou izolaci.

Nepodceňte důležitost tepelné izolace a hydroizolace

Tepelná hydroizolace ploché střechy je alfou a omegou správného fungování plochých střech. Hydroizolace slouží primárně k tomu, aby pod střechu nezatékalo, nevytvářely se sraženiny páry, tepelné mosty, a tím i plísně. Používají se hydroizolační pásy či fólie. Lze se setkat se stříkanou hydroizolací PUR. Kvalitní zateplení plochých střech není důležité jen v zimním období kvůli energetické úspoře. Poslouží stejně dobře i v letních měsících, jelikož v domech udržuje příjemnou teplotu.

Až u vás dojde k montáži zcela nové ploché střechy, případně k její rekonstrukci, obraťte se na odborníky. Plochá střecha, to je tým profesionálů, kteří jsou schopni vám poradit, zrealizovat vaši objednávku co nejrychleji a k vaší úplné spokojenosti. Drží slovo, cenovou kalkulaci dostanete předem, stejně jako harmonogram práce.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top