TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavosti / Pojďte se přestěhovat bez újmy na majetku

Pojďte se přestěhovat bez újmy na majetku

Stěhujete se? Připravte se na stěhování tak, aby proběhlo bez rozbitého nádobí, nenávratně ztracených drobností i větších věcí.

Za život se většina z nás stěhuje několikrát. Poprvé obvykle pendlujeme mezi kolejí a domovem a stěhujeme se na konci každého ročníku. Po studiu se mnozí z nás stěhují poprvé do svého pronájmu, pak do druhého, do třetího a nakonec třeba konečně do vlastního. Nebo se stěhujeme po skončení dobrodružství se samostatným životem či s partnerským vztahem. Stěhování je vždy anabáze, a to nemusí jít ani o akci „Kulový blesk“, jak ji známe ze stejnojmenného českého filmu. Pojďte se naučit přestěhovat se tak, aby to přežily i hrníčky po babičce.

Základem je dobrá krabice

Jestliže chcete přestěhovat své věci bez ztrát, potřebujete především kvalitní krabice na stěhování. Měly by být z pevné pětivrstvé lepenky. Najdete je pod označením 5VV. Mají uzavíratelné klopy a obvykle praktická ucha, čili postranní výřezy, které zjednodušují manipulaci vám i stěhovákům. Díky uchám existuje menší pravděpodobnost, že stěhovací krabice vyklouzne z ruky.

Křehké patří do bublinkové fólie

Křehké věci, jako jsou jídelní servis, hrnky, skleničky, ale i na pád citlivé spotřebiče patří do bublinkové fólie. Pořiďte si celou roli a stříhejte si potřebnou velikost pro zabalení každého kousku. Vše slepujte lepicí páskou.

Nikdy nebalte více hrnků a talířů dohromady bez toho, abyste je alespoň nepřeložili papírem. Pracnější, i když bezpečnější verzí, je balit každý kousek samostatně.

Nebalte dohromady těžké a lehké věci. Talíře rozhodně nepatří do krabice se sklenkami na víno. Stejně tak jako nepatří těžký odšťavňovač na ovoce do krabice s jídelní servisem.

Maličkostem dejte řád

Každá domácnost je plná maličkostí. Obvykle se nám hromadí zejména v koupelně a též v kuchyni. Neudělejte to, že je sesypete bez ladu a skladu do jedné krabice. Rozdělte je do různých krabic podle toho, do které místnosti účelově patří, a balte je do igelitových sáčků. Spony do vlasů ke sponám do vlasů, hřebeny k hřebenům, příslušenství k fénu do jednoho většího sáčku apod. Jen tak se z vybalování po stěhování nestane vaše celoživotní noční můra. Na každou krabici samozřejmě nezapomeňte napsat, co obsahuje.

Pořiďte si vše ke stěhování včas a prakticky na jednom místě

Vše pro stěhování – krabice, výplňové materiály i lepicí pásky pořídíte v e-shopu Komplexmat-obaly.cz. Najdete zde i speciální krabice, do kterých zabalíte své vzácné obrazy, nebo krabice, ve kterých bezpečně přestěhujete své archivní víno.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top