TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Co všechno se provádí v rámci rekonstrukce střechy?

Co všechno se provádí v rámci rekonstrukce střechy?

V současné době jsou ceny nemovitostí poměrně vysoko, a proto se spousta zájemců o vlastní bydlení rozhoduje pro koupi staršího objektu, který si však vyžaduje rekonstrukci. Ovšem výhodou je, že během přestavby přizpůsobíte exteriér i interiér k obrazu svému. V první řadě byste se měli zaměřit na zevnějšek, tedy na zateplení, fasádu a střechu. Právě na poslední zmíněný prvek se podíváme v následujících řádcích.

Stavby, které stojí už desítky let, mají většinou střechy poničené, děravé a nestabilní. V mnoha případech stačí vyměnit pouze střešní krytinu, nicméně aktuální stav a potřebné zásahy by měl zhodnotit odborník na realizaci střech. V horším případě je nezbytné nahradit také krov. Jak se tedy postupuje?

Prvotní kroky, které musíte udělat

V první řadě doporučujeme oslovit specialistu na střechy, jenž vám prozradí, jaký je stav střechy. Poté byste měli zapřemýšlet nad střešní krytinou, která nahradí stávající. Pozor, některé změny je nezbytné hlásit stavebnímu úřadu, o čemž vás však informuje firma realizující výměnu střechy.

Ještě před zahájením rekonstrukce střechy byste si měli ujasnit, zda nechcete rovnou na půdě vybudovat další místnosti a proměnit ji v obytný prostor. Samozřejmě záleží na vašich finančních možnostech, protože taková přestavba už vyžaduje mnohem více peněz. Zároveň je nezbytné počítat s tím, že se renovace nemovitosti trochu protáhne.

Ještě je nezbytné posoudit stav krovu. I když je krov napaden škůdci, ne vždy to znamená, že ho musíte kompletně nahradit, protože společnosti specializující se na střechy mnohdy nachází schůdná a efektivní řešení. Škůdce je možné vypudit chemickými prostředky.

Jakou firmu si vybrat?

Jestliže vás tedy oprava střechy nemine, zřejmě budete pátrat po spolehlivé firmě. Jakmile do vyhledávače zadáte „střechy Praha“, nabídne se vám hned několik řemeslníků. Velice dobré recenze má společnost Střechy Novák. V jejím portfoliu služeb najdete kromě opravy a rekonstrukce střech také CNC krovy, nadkrokevní izolace a instalaci střešních oken. Ročně zrealizuje na 300 nových střech, a to nejen u rodinných domů, ale také u činžáků.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top