TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Finance a legislativa / Při změně dodavatele energií se vyplatí přejít k menší společnosti

Při změně dodavatele energií se vyplatí přejít k menší společnosti

Vadí vám neustále rostoucí ceny elektřiny a plynu a přemýšlíte o tom, že byste zkusili změnit svého dodavatele? Pak vězte, že máte na výběr z celé řady společností. Namísto velkých firem se leckdy vyplatí sázka na menší dodavatele. Důvodů se dá najít hned několik, ekonomické hledisko není zdaleka jediným argumentem.

Regionální dodavatelé mají osobnější přístup

Malý dodavatel plynu, který obvykle působí na regionální úrovni, je vám schopný zajistit kvalitní a spolehlivé služby. Většinu administrativy lze vyřídit online, aniž byste museli chodit někam na pobočku. Změnu dodavatele si tak vyřídíte v klidu a pohodlí domova.

Dalším důvodem, proč se vyplatí zvolit spíše menší společnost, je osobní přístup. Zatímco velké podniky vás berou čistě jen z hlediska čísel, u menší firmy s vámi budou jednat skutečně jako s člověkem. Poznáte to na rychlém vyřízení všech případných potíží s dodávkami, ale také například na lépe nastavených tarifech. Díky tomu pak nemusíte platit zbytečně vysoké zálohy, nebo naopak doplácet tisíce korun při ročním vyúčtování.

Nemusíte podepisovat dlouholeté smlouvy

Příkladem malého dodavatele elektřiny je https://www.epet.cz/elektrina/. U tohoto či podobného poskytovatele máte jistotu náležité péče. Přechod je přitom poměrně jednoduchou záležitostí. Výhodou menších poskytovatelů elektřiny a plynu, mezi něž se řadí https://www.epet.cz/plyn/, je rovněž fakt, že po vás nevyžadují podpis dlouhodobé smlouvy, jež by vás uvázala na několik let. Kratší délka kontraktů je praktická, neboť se vždy po určitém období můžete sami rozhodnout, zda jste s dodavatelem spokojeni, nebo raději znovu přistoupíte ke změně.

Ať už zvolíte malého či velkého dodavatele elektřiny a plynu, vždy se o něm snažte získat co nejvíce informací. Zejména pokud jde o tarify, délku smlouvy, doprovodné služby a další podstatné faktory, které mohou ovlivnit výslednou cenu a kvalitu služeb.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top