TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / 4 výhody LED osvětlení

4 výhody LED osvětlení

Snad každý někdy přemýšlel nad tím, jak ušetřit za energie. Jednou z cest je nahrazení žárovek úspornějšími variantami. Právě tehdy přichází na řadu LED technologie. A jaké jsou další výhody? V článku najdete několik důvodů, proč se rozhodnout právě pro tento druh osvětlení.

Úspora energie

Jednou z hlavních předností LED žárovek je nižší spotřeba energie. Rozdíl může být až desetinásobný v porovnání s klasickými žárovkami. Pokud nahradíte všechny žárovky za LED technologii, můžete zaznamenat nižší účet za elektrickou energii. Osvětlení je vhodné pro použití na parkovištích, ve firemních komplexech, pro osvětlení dvora, na zahradu a podobně. Oblíbená je kombinace s pohybovými čidly, které světlo aktivují při detekci pohybu.

Delší životnost

Praktická LED svítidla jsou ideální pro značení nouzových východů, k použití na chodbách a na místech, kde se vyžaduje delší doba svícení. Jejich životnost se totiž pohybuje kolem 50 000 hodin, což je další z důvodů, proč je používat. Šetří totiž nejenom energii, ale i váš čas a námahu nutnou pro výměnu prasklé žárovky. Ideální je tak použití na místech, kam se hůře dostává, a vložení nového zdroje světla je složitější.

Více variant

Další předností LED osvětlení je široké množství variant. Existují trubice vhodné do zářivek, dekorativní pásky, žárovky s různými typy závitů, reflektory a podobně. Vzhledem k tomu, že nedochází k takové produkci tepla, je používání LED žárovek i bezpečnější. O nejrůznějších variantách se můžete přesvědčit například na stránce s reflektory: https://www.ledakce.cz/led-reflektory/.

Praktické i dekorativní osvětlení

Vzhledem k nízkým nárokům na spotřebu energie jsou například LED pásky ideální pro dekorativní osvětlení. V nabídce jsou nejrůznější barevné varianty, což se hodí pro běžnou ozdobu i ke speciálním příležitostem, jako jsou vánoční svátky.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top