TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Zahrada a interiér domu v objetí dekorativních kamenů

Zahrada a interiér domu v objetí dekorativních kamenů

Naštěstí dnes existuje nespočet možností, se kterými lze vylepšit vzhled domu a jeho okolí. Už dávno odzvonilo uměle vytvořeným dekoracím. Na scénu přicházejí přírodní materiály, jež skvěle zapadají do zahrady a interiéru. Jedním z nich je dekorativní kámen.

Kde využít valounky, dlažbu a obelisky?

Nikoho už příliš nepřekvapí použití kamenných materiálů v interiéru domu. Kamenné dlažby, stěny, kuchyňské desky i vany jsou přesto výjimečné, protože každičký kámen má jinou strukturu a vlastnosti. Veškeré prvky jsou originální, nadčasové a přírodní. Do obývacího pokoje sednou dekorativní kameny jako obklad stěny třeba kolem krbu. Kuchyně kámen miluje na podlaze i pracovní ploše. Do koupelny patří obklady, umyvadlo i vana z tohoto přírodního materiálu. Nejoblíbenější jsou mramor a žula. Nejvíce oceníte kámen na terase, a to zejména mrazuvzdorné druhy, jako jsou břidlice, křemenec, rula a pískovec.

Zahrada snů

Snad každý prahne po nádherné zahradě, kde může relaxovat a čerpat novou vitalitu. Samozřejmostí jsou stromy, trávník, pergola či jiné posezení. O krásu a originalitu zahrady se postarají kamenné schody, okrasné valouny anebo solitérní kameny. Velmi populární je nepravidelná dlažba z kamene, která se pyšní různou barevností a strukturou. Náročným majitelům domů i zahrad padnou do noty okrasné valounky rozličných barviček a možností využití. Padnou jako ulité do interiéru i exteriéru. Lze zmínit i okrasné kameny, solitéry. Velkou parádu udělají v prostoru společně s dřevinami.

Obelisky, valouny a kamenné schody

V poslední době si lidé pořizují na zahradu obelisky, které jsou provrtány kvůli tomu, aby posloužily jako pěkná fontána. S valouny a zahradním kamenem zasypete každé neesteticky vypadající místo. Kamenné schody a sokly dodají zahradě romantický vzhled a vůni starých časů.

Líbí se vám tento přírodní materiál? Podívejte se na web ELKA KÁMEN a vybírejte kameny z celého světa. Určitě osloví i prodej stavebního a obkladového materiálu, který je nutný při zapracování schodů, soklů i obkladů.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top