TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Venkovní žaluzie vám zajistí soukromí, úsporu za klimatizaci i spolehlivé zatemnění

Venkovní žaluzie vám zajistí soukromí, úsporu za klimatizaci i spolehlivé zatemnění

Dokončujete realizaci svého bydlení, nebo jste vyměnili okna, abyste ušetřili s příchodem chladných měsíců za energii? Ať tak či tak, určitě budete řešit i to, jak okna zastínit. Řešením, které má i jiné než stínící využití, jsou venkovní žaluzie. Pojďme si je představit blíže.

Nejpoužívanější stínící technika

Venkovní žaluzie neboli také předokenní žaluzie, patří k nejčastěji užívaným druhům zastínění. Umísťují se z venkovní strany oken, díky čemuž zajišťují spolehlivou ochranu před nechtěným teplem. Zároveň jsou prvkem dotvářejícím celkový vzhled domu, a můžete si je vybrat v několika barevných provedeních, které budou působit elegantně, nenápadně nebo naopak výrazně a dominantně v kontrastu k barvě fasády. Na své si přijdou všichni, barva a tvar lamel podtrhnou styl domu na venkově i v moderním velkoměstě. Dají se instalovat nejen na okna, ale i na francouzské dveře a další prosklené části domu.

Příjemná teplota i světlo v interiéru

Míra světla v pokojích je velmi důležitá. Někdy si přejeme, aby slunce plně prostoupilo okny, jindy jej ale chceme zmírnit, nebo úplně eliminovat. Světlo i teplo umí žaluzie velmi dobře regulovat, díky čemuž je uvnitř skutečně komfortně.

Pomohou snížit teplotu v horkých letních dnech, a tak představují úspory za klimatizaci. Lamely se dají nastavit do polohy, aby sice bránily slunci a teplotě dovnitř, přitom ale prostor větraly.

Jaké odlišnosti u venkovních žaluzií očekávat?

Kromě barevného provedení si lze zvolit z vícera tvarů lamel a jejich šíře. Někdo upřednostní širší provedení, jinému se zamlouvají ty, které jsou užšího rozměru. Rozdílné je i ovládání a způsob bočního vedení lamel.

Večer oceníte soukromí

Samozřejmostí je, že v případě úplného zatáhnutí žaluzií se úplně vyhnete nechtěným pohledům kolemjdoucích, i když nepoužíváte závěsy a záclony. To je velkou předností i tam, kde vám do oken vidí obyvatelé protějších nemovitostí.

Rozhodnete-li se pro venkovní žaluzie, bezesporu oceníte všechny jejich funkce. Váš domov bude působit upraveně a bude splňovat další předpoklad pro spokojený život uvnitř.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top