TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Vezete si pracovní resty na víkend? Ujistěte se, že máte nabitý notebook

Vezete si pracovní resty na víkend? Ujistěte se, že máte nabitý notebook

Spousta lidí si bere práci i mimo kancelář. Dodělává své resty nejenom doma, ale třeba i o víkendu na chatě, u vody, v zimě na horách. Notebooky se díky tomuto životnímu stylu stávají nedílnou součástí života a provázejí nás všude. Tím pádem ale roste pravděpodobnost různých nehod, nebo toho, že najednou zůstanete jak se říká bez šťávy, tedy s vybitým notebookem.

Vybitá baterie je k ničemu

Většina lidí chce co nejefektivněji skloubit pracovní život i zábavu. Tedy má zájem, aby práce byla hotová včas a v takové kvalitě, v jaké má být, ale zároveň přitom netrpěl soukromý život. Proto si třeba lidé vezmou notebook na dovolenkové cesty, kde si dodělají pracovní resty a pak se mohou věnovat svým zálibám a odpočinku. Jediné, co udělají navíc, je že si vezmou s sebou brašnu. Patříte i vy mezi tuto skupinu zaměstnanců? Pokud ano, není divu, jde o současný trend. Jestliže ale plánujete v souladu s touto strategií práci s notebookem někde v terénu, kde je třeba obtížně dostupná přípojka elektrické energie, měli byste si před cestou zkontrolovat, že vaše baterie do notebooku je nabitá a plně funkční. Aby se vám nestalo, že počítač z ničeho nic zhasne a vy nebudete moci práci dokončit.

Všímejte si průběhu nabíjení

Musíte být pozorní a sledovat stav vaší baterie. Jakmile zjistíte, že se podezřele brzy vybíjí, vydrží stále kratší dobu, nastává čas na její výměnu. Jinak se může stát, že vás zradí zrovna ve chvíli, kdy to budete nejméně potřebovat. V této souvislosti byste se měli zajímat i o to, zda správně funguje nabíječka na notebook, kterou potřebujete. Bez nabíječky vám je notebook k ničemu. I tady si ale všímejte toho, jak nabíjení probíhá. Jestliže se vám cokoli nezdá, vyměňte nabíječku za novou. Pokud je vám zatím líto ji vyhodit, není od věci mít doma dvě nabíječky, z toho jednu jako záložní.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top