TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Kotlíkové dotace na tepelná čerpadla Daikin Altherma

Kotlíkové dotace na tepelná čerpadla Daikin Altherma

Každý chce mít teplý domov, avšak teplý domov něco stojí. Je poměrně náročné zařídit, aby byl náš interiér teplý a levný. Ale díky Daikin Altherma to je možné. Navíc na tato tepelná čerpadla můžete dostat dotace, a tak značně ušetřit.FTXG-LS_01_001

Proč tepelná čerpadla?

Nyní se vám možná zdá investice do tepelných čerpadel vysoká a zbytečná, avšak tento zdroj tepla má mnoho výhod, zejména pokud se rozhodnete pro Daikin Altherma. Jednak vám sníží celkové náklady na vytápění vašeho domu, ale také budete mít daleko nižší náklady na vodu. Velkou výhodou je to, že jsou velmi nenáročná.

Každý člověk stárne, dokud jsme mladí a čilí, je nám téměř jedno, že musíme venku sekat dříví či házet uhlí, avšak v důchodě či v nemoci lidé přemýšlí jinak a snaží se vše zjednodušit. Právě tepelná čerpadla jsou velkou pomocí, protože si zajistíte teplo během pár minut, aniž byste museli vykonat těžkou práci.

Na čerpadla vám přispějí

Mnoho z nás přemýšlí nad výměnou starého kotle za tepelné čerpadlo, avšak mnozí si to rozmyslí poté, co zjistí cenu.

Vzhledem k tomu jsou tepelná čerpadla podporovaná ministerstvem životního prostředí, které vám poskytne peníze z evropských fondů – dotace na tepelné čerpadlo, což znamená, že se vám velká část peněz vrátí. Díky tomu se skutečně vyplatí nechat si namontovat nové čerpadlo, které nejen ušetří peníze, ale také spoustu práce.

Chceme kotlíkovou dotaci

Pravdou je, že o kotlíkovou dotaci může žádat každá fyzická osoba, která splňuje dané podmínky. Mezi těmi je hlavně podmínka zateplení domu, což u novostaveb není žádný problém. Další věc, kterou musíte dodržet je to, že vám tepelné čerpadlo na vytápění domu či bytu budou instalovat odborníci.

Kolik peněz se mi vrátí?

Výše dotací na tepelné čerpadlo se odvíjí podle toho, jaký model si zvolíte. Pohybuje se v rozmezí od sedmdesáti do osmdesáti procent s tím, že vyšší odměny dostanete na kotle výhradně na biomasu a tepelná čerpadla. Avšak je omezená maximální možná částka, která je 150 000 Kč. V tomto případě vycházejí dotace na 127 000 Kč, což je opravdu příjemná částka.

Proč chceme Daikin Althermu?

Důvod, proč se lidé spoléhají na tepelná čerpadla Daikin Altherma, je prostý. Jsou totiž nejlepší a jsou našim výrobkem. Své o sobě vypovídá také to, že mají velmi dlouho záruku, což je důkazem, že si výrobce stojí za svou kvalitou. Navíc na tato čerpadla dostanete dotace v nejvyšší výši, což je také dobrá motivace, zejména, když vám poskytnou tolik úspory.

Mít doma tepelné čerpadlo neznamená jen to, že budete šetřit peníze, ale také budete mít příjemné teplo domova, aniž byste k tomu museli manuálně přispět.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top