TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Německé systémy Torbo excelují v čištění fasády a hravě odstraní starou omítku

Německé systémy Torbo excelují v čištění fasády a hravě odstraní starou omítku

Máte pocit, že fasáda na vašem domě už dávno není tak čistá jako v době, kdy byl nátěr ještě čerstvý? Rekonstruujete a lámete si hlavu nad tím, jak šetrně odstranit zbytky nátěrových hmot, zvětralou omítku a jiné materiály? V rámci čištění a sanace zdiva i jiných ploch se stále častěji uplatňuje tzv. tryskání – pískování. V čem inovativní metoda spočívá a na koho se obrátit, vám prozradíme v tomto článku.

nahledovy

Seznamte se s tryskáním – pískováním

Tryskání na různé povrchy (např. fasády, kovy, ale také dřevo a další typy povrchů) spočívá v proudění částic (abrazivo) pod vysokým tlakem. U nás se touto metodou zabývá společnost AXIOM REAL, která používá špičkové německé systémy TORBO.

01

Pískování systémy TORBO má díky čistícímu materiálu (80 % voda – 20 % písek) velkou výhodu. Oproti suchému tryskání je prašnost max. 5 %, což přichází vhod v rušných městských částech, kde by byla nadměrná prašnost nežádoucí. Mobilní pískování se používá také uvnitř budov, a to dokonce v souvislosti s renovací kulturních památek.

Systémy TORBO umožňují čištění fasády, ale také odstranění nátěrů, graffiti a dalších odolných nečistot, které nejsou estetické a mohou snižovat životnost daného povrchu.

Tryskání se používá i při sanaci

Starší stavby se často potýkají se zvětralými či nesoudržnými povrchy. Ty lze snadno odstranit tryskáním, které nachází uplatnění také při sanačních pracích. Systémy TORBO se využívají i pro přípravu povrchu před nanesením stěrek či nátěrových hmot.

Díky speciálním nástavcům lze docílit i velmi šetrného tryskání se sníženou agresivitou tryskacího paprsku. Výkonné kompresory umožňují používání až 200 m dlouhých hadic.

Chcete-li se o tryskání – pískování dozvědět další informace, pokračujte na www.tryskani-piskovani-ars.cz.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top