TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Instalujte si doma krb s uklidňujícími plameny

Instalujte si doma krb s uklidňujícími plameny

Pohled do plamenů v krbu je uklidňující a poskytuje uvolnění po celodenním stresu. Pokud toužíte po romantice spojené s ohněm, samozřejmě si ji můžete dopřát. Jestliže se ale pro koupi krbu rozhodnete, vybírejte s rozmyslem.

2a

Vyberte si sálavé teplo

Při výběru tepelného zdroje berte v úvahu, že jsou nejlepší sálavé a akumulační krbové vložky. Jde o zdravou variantu vytápění, vhodnou i pro děti, a to včetně astmatiků. Sálavé teplo nevíří prach v místnosti. Dokáže vše ohřát stejnoměrně, nehrozí proto nebezpečí, že by u zdroje bylo příliš velké teplo a v druhé části místnosti zima. Systém FLAMenergy kombinuje krbovou vložku s akumulační obestavbou. Díky ní obestavbě můžete efektivně regulovat výdej tepla. Teplo odchází do místnosti postupně v průběhu několika hodin. Nedochází k přetopení a systém je navíc úsporný.

 

Poraďte se o výkonu

Zvolte si akumulační krbovou vložku podle výkonu v kilowattech, který je u krbů FLAMEN v kategorii 2-8 kW a 4-13 kW. Se stanovením vhodného výkonu vám pomůže kamnář podle velikosti vytápěných ploch, typu domu a jeho tepelných ztrát. Lidé často topení předimenzují. Pořizují si krb se zbytečně silným výkonem a v místnosti mají horko. Díky systému FLAMenergy se této chyby vyvarujete. Podstatným technickým parametrem u sálavých a akumulačních krbů je i účinnost, která se pohybuje v hodnotách 82 a 85 %.

 

Volte provedení i design

Instalaci krbové vložky a zapojení krbu raději svěřte do rukou odborníků. Můžete volit vložky s čelním, pravým nebo levým rohovým provedením, případně třístranným prosklením, záleží na prostorovém řešení krbu v místnosti. Dvířka se dají otevírat buď do boku, nebo výsuvně. Zaměřte se i na design prosklení. Můžete se rozhodovat mezi klasickým rámovým sklem, bezrámovou variantou či dvojitým sklem. K dispozici je šest akumulačních vložek ve dvou výrobních řadách BETA a KAPPA, které se liší výkonem, účinností, provedením a cenou.

 

Udělejte si teplo domova

Vytvořit si teplo domova s krbovými vložkami FLAMEN je snadné. Otevírání krbových dvířek nevyžaduje žádnou námahu a páčku regulující přívod vzduchu nastavíte jedním prstem. Pohodu s ohněm si dokonale užijete.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top