TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Víte, co udělat se zahradní skluzavkou, aby i po zimě dětem dobře sloužila?

Víte, co udělat se zahradní skluzavkou, aby i po zimě dětem dobře sloužila?

Všichni si umíme představit, co dovede celoroční vliv počasí a teplotní změny udělat s vybavením zahrady. Dřevo získá jinou barvu, nátěr popraská, může se loupat či zvrásčit, ve dřevě se mohou objevit praskliny, v nichž se bude držet voda a dřevo začne hnít… U plastových předmětů je riziko o něco menší, dostat zabrat může především barevná stálost a pevnost materiálu.ImageHandler.ashx

Máte-li doma dřevěný nábytek, houpačku pověšenou na stromě, nebo třeba řešíte zazimování skluzavky, je důležité vědět, jak se o ně postarat, aby přes zimu nedošlo k jejich poškození.

Co není mrazuvzdorné, to ukliďte do tepla a sucha

U nábytku i houpačky je to snadné, stačí je přemístit někam do sucha a prostor, kde teplota nedosahuje k bodu mrazu. To se týká především výrobků ze dřeva. Pokud je houpačka nebo nábytek plastový a mrazuvzdorný, ideální je zakrýt je krycí plachtou a zazimovat např. v altánku nebo venkovní kuchyni, kterou teď nebudete využívat.

I plastovou skluzavku můžete na zimu snadno odmontovat, je ukotvená ve vrchní části a ve spodní zapuštěna do země. Dnešní modely jsou ale mrazuvzdorné, a tak se v případě trávení času na zahradě mohou děti sklouznout i v zimě.

Hezkým příkladem je kupříkladu skluzavka Monkey´s Home s přípojkou na vodu ve světle modrém provedení. Je dlouhá 2,95m a vyřádí se na ní všechny děti, od těch nejmenších po větší. Je stálobarevná, nebledne a právě nyní oceníte to, že je mrazuvzdorná.

Dřevěnou konstrukci, která má prkennou plochu k chůzi, můžete taktéž zakrýt krycí plachtou. Na místě je mít celou konstrukci ošetřenou speciálním nátěrem pro dřevo, které je celoročně venku. Zima se zatím nepřihlásila v plné síle, proto doporučujeme zazimovat zahradní výbavu co nejdříve, pokud bude suché počasí a přijatelná teplota.

Nenechte nic náhodě. Máte-li prostor pro úschovu nábytku i klouzaček a houpaček, udělejte to. V případě, že jste si pořídili mrazuvzdorné modely, můžete trávit zimu s klidným svědomím, že není potřeba předměty demontovat, a i v zimě je můžete vesele používat.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top