TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / 5 tipů jak na podzim proměnit váš byt v útulný domov

5 tipů jak na podzim proměnit váš byt v útulný domov

Snad každý by se na podzim nejraději viděl v útulné místnosti v křesle třeba vedle krbových kamen. Co takhle si vytvořit takové místo přímo u vás doma? Podívejte se na způsoby, jak od podlahy až ke stropu vykouzlit ze svého bytu místo, kam se budete rádi vracet.kamna-inovace

1.  Nechte svůj byt hrát barvami

Příjemné a útulné bydlení závisí především na barvách, které nás obklopují. Pusťte se do výmalby bytu a užívejte si hřejivé barvy podzimu celý rok. Nejlépe budou vypadat světlé tóny hnědé, béžové a okrové. Kromě vizuální stránky oceníte také nadčasovost těchto odstínů. Nemusíte se bát ani tmavších barev, přesto s nimi zacházejte raději opatrně. Berte je jako ozvláštnění interiéru a použijte je vždy maximálně na jednu stěnu nebo roh v místnosti. Totéž platí pro výrazné tapety se složitým vzorem.

2.  Atmosféru vyladí krbová kamna

Jestli nepatříte mezi šťastlivce, na které doma krb už čeká, nevěste hlavu. Můžete si tuhle věcičku, která zpříjemní dlouhé zimní večery, pořídit i bez velkého bourání v bytě. Krbová kamna vykouzlí stejnou atmosféru jako krb a instalovat je můžete v každé místnosti, která má víc než 20 m2. Potřebovat budete také komínový průduch a nehořlavou podlahu, kterou můžete jednoduše nahradit různými typy plechových nebo skleněných podložek.

3.  Posviťte si na to

Správnou náladu dokreslí také vhodně rozmístěné svíčky. Máte malé děti a bojíte se nehody? Je vám nepříjemná vůně, kterou svíčka vydává? Vyzkoušejte LED svíčky. Zútulní váš domov stejně jako ty skutečné. Jsou úplně bezpečné, takže je můžete umístit i do papírových a dřevěných svícnů a dekorací vyrobených z věcí, které na podzim najdete venku. Za pár korun je koupíte v každém obchodě s domácími potřebami.

4.  Infrasauna – přeneste na zimu sluníčko dovnitř84bcaa13-4ab7-4aee-b5f3-36670c21d1f3_800_600_fit

V pohádce bychom mohli nachytat teplo do pytlů a v zimě je jeden po druhém otevírat. Zní to hezky, ale jak to zařídit ve skutečnosti? Zkuste infrasaunu. Umístit jí můžete, doslova kdekoli chcete. V ložnici, větší koupelně nebo třeba na chodbě. Hodí se jak do interiéru vašeho bytu, tak i na chatu. Stačí jen prostor o něco málo větší než 1 m2. Instalovat ji zvládnete i ve dvou a zprovoznění není nijak složité. Nahřívat tělo si můžete už 40 minut po tom, co si infrasaunu přivezete domů.

5.  Počítají se i maličkosti, které zahřejí

S nadcházející zimou vám pomohou zpříjemnit chvilky relaxace doplňky, které vás udrží v teple. I obyčejná deka a polštář, které budou ladit se zbytkem interiéru, zútulní váš domov k nepoznání. V módě jsou nejen tisky a geometrické vzory inspirované podzimní přírodou, ale také realistické podoby rostlin i zvířat. Alternativu představuje pletená klasika. Ať už si vyberete jakýkoli vzor nebo materiál, dbejte na to, aby měl polštář pratelný potah a nemuseli jste ho kvůli první skvrně vyhodit.

Už víte, kterou vychytávku si pořídíte do svého bytu vy?

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top