TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Nábytek a příslušenství / Jak vybrat dětskou jídelní židličku?

Jak vybrat dětskou jídelní židličku?

Je načase, aby váš potomek stoloval s vámi? A nevíte, podle čeho vybrat tu pravou jídelní židličku? Připravili jsme pro vás praktického průvodce, se kterým snadno přijdete na to, která jídelní židlička je pro vás ta pravá.C-S240016AMCOL.223

Jaký zvolit materiál?

Při vybírání dětské jídelní židličky narazíte na dvě základní možnosti volby materiálu – dřevo nebo plast. Každý z těchto materiálů má samozřejmě své výhody i nevýhody. Který to u vás vyhraje?

Jídelní židličky ze dřeva jsou skladné, praktické a nabízejí také velmi příznivou cenu. Dřevo je totiž nadčasový materiál, který nabízí nejen potřebnou kvalitu, ale také příjemný vzhled, který skvěle ladí s moderním i tradičním interiérem. Tyto židličky jsou často rozkládací a tak vám nabízejí více možností využití – lze je použít buď jako vysokou židli s malým pultíkem, nebo ji lze rozložit na malou židličku a stoleček.

Tip: Dřevěné jídelní židličky můžete využít nejen jako jídelní židličku, ale také jako židli a stolek třeba pro výtvarnou činnost vaší ratolesti a ušetřit tak na nákupu dětského nábytku.

Plastové jídelní židličky nabízejí většinou nespočet funkcí. Umožní vám nastavit zádovou opěrku i opěrky na nohy do více poloh, můžete manipulovat s výškou židličky a bývají také kvalitně polstrované. Svým uživatelům nabízejí maximální pohodlí. Často bývají vybaveny praktickým košem na drobnosti. Velkou výhodou plastových židliček je také jejich snadná omyvatelnost – a že je při dětském stolování právě tato vlastnost užitečná!

V plastovém provedení pořídíte také samostatná sedátka – přenosné jídelní židličky, které jsou kompaktní, polohovatelné a nezabírají téměř žádné místo.

Jak se tedy rozhodnout?

Volba materiálu je čistě na vašem vkusu, ale nepodceňte funkce, které židlička nabízí. Určete, co od židličky očekáváte, a vybírejte podle jejích vlastností. Je pro vás důležitější skladnost, vzhled, možnost dalšího využití nebo vás zaujala třeba přenositelnost?

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top