TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Tepelná čerpadla Daikin Altherma – rychlá návratnost vašich investic

Tepelná čerpadla Daikin Altherma – rychlá návratnost vašich investic

Stavíte dům a hledáte možnosti, jak vyřešit vytápění domova, aby bylo efektivní, levné, netížil vás v rozpočtu ohřev vody a vaše peníze, které do topení investujete, se vám brzy vrátily? V tom případě si vyberte tepelná čerpadla od společnosti Daikin Altherma.tepelne-cerpadlo-daikin-altherma-05

Přednosti tepelných čerpadel

Důvodů, proč se rozhodnout pro vytápění tímto způsobem, je hned několik:

  • Hodí se do novostaveb i nízkoenergetických domů
  • Nižší spotřeba energie díky využití energie ze vzduchu, země nebo vody
  • Výkonná zařízení o malých rozměrech za příznivou cenu
  • Rychlá návratnost investic

Vyberte si ze dvou typů

Zvolit si můžete nízkoteplotní nebo vysokoteplotní čerpadla. Nízkoteplotní čerpadla se hodí do obytných domů, zvláště do novostaveb a nízkoenergetických domů. Společnost Daikin přinesla nový systém s vysokým účinkem, jež se výborně hodí pro nízkoteplotní čerpadla. Plně se přizpůsobí velikosti vašeho domu s intuitivním ovládáním, díky čemuž je zajištěn ideální výkon při minimu spotřebované elektřiny. I když je venku chladno, dovede vyhřívat s minimem spotřeby energie.

Velkou předností je skutečnost, že se dají použít pro vytápění i chlazení. K tomu všemu se dá napojit na podlahové topení i radiátory. Součástí může být také zásobník vody o dvou velikostech, který udržuje teplo bez citelných ztrát. Dojde-li k poklesu teploty vody pod nastavené minimum, nízkoteplotní čerpadla ji přihřívají. Ovládání zajišťuje přehledný a čitelný displej. Výborný je i časovač s nastavením ohřevu a vytápění.

Rozhodnout se můžete také pro vysokoteplotní čerpadla. Ohřívají vodu až na 75°C, což je liší od nízkoteplotních typů, které vodu ohřívají na 55°C. Tento druhy tepelných čerpadel se hodí i do zástaveb, které nemají plochu na vrty – koncepce je řešena způsobem vzduch/voda. Umístění vysokoteplotního čerpadla je na vás, dá se instalovat venku i uvnitř, záleží na vašich preferencích.

U vysokoteplotních tepelných čerpadel došlo v posledních letech k velkému pokroku a jsou stále propracovanější. Domácnostem teplota vody 75°C většinou stačí, a tak jde o ekonomické řešení, které se zároveň rychle finančně vrátí.

Využijete-li pro ohřev vody a vytápění tepelná čerpadla Daikin Altherma, budete spokojeni s jejich funkcí i ekonomickým řešením pro váš domov.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top