TOPlist
26. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Vánoce / Jak ušetřit při nákupu vánočních dárků?

Jak ušetřit při nákupu vánočních dárků?

Vánoce vás každoročně zruinují? Utratíte mnohem více, než jste plánovali? Nebojte, nejste v tom sami. Poradíme vám, jak letošní vánoční nákupy zvládnout bez zbytečného utrácení- A bez stresu.

Dva pomocníci? Rozpočet a nákupní seznam

Než se vydáte do obchodů na nákupy, napište si částku, kterou si můžete dovolit utratit. Určenou částku v hotovosti vložte do obálky a dárky nakupujte výhradně z této hotovosti.

Sepište si seznam lidí, se kterými si budete předávat vánoční dárky. S lidmi, se kterými si každoročně vyměníte jen drobnosti (třeba kolegové z práce, kamarádky, atd.), se domluvte na tom, že si dárky nebudete dávat a místo toho půjdete společně třeba na večeři.

Stanovený rozpočet rozdělte mezi lidi na svém vánočním seznamu. Nákupy budou hned snazší, jakmile bude jasné, že například za dárek pro maminku můžete utratit tisícovku, za kamarádku dvě stovky a za tchýni třeba pět set.

Tip: Teď už víte, pro koho a za kolik budete dárky shánět. Teď už je jen zbývá vybrat. Pokud hledáte inspiraci, inspirujte se online. Tipy na vánoční dárky najdete na www.vanocni-darky.cz. Zadáte tam, pro koho dárek hledáte a zaškrtnete také, kolik můžete za dárek utratit. A je to – nápady na dárky do dané cenové hladiny se jen pohrnou.

Nákupy dárků online jsou výhodnější

Davy v obchodech a stres – chcete se tomu letos vyhnout a ušetřit peníze i čas? Nakupte letošní vánoční dárky online. Internetové ceny jsou často nižší než v kamenných obchodech a díky zbožovým porovnávačům si snadno zjistíte, kde co koupíte nejlevněji.

Nakupujte dárky včas

Dárky na poslední chvíli nebývají vybrané pečlivě ani rozvážně. Proto nenechávejte nákupy na poslední chvíli a začněte s vybíráním už teď. Nebudete se pak muset uchylovat k zoufalým činům a kupovat ponožky 24. prosince ráno. A budete mít čas nad volbou dárku více přemýšlet a spíš vyberete dárek, který vaše blízké potěší.

Vlastnoruční výroba potěší

Jmenovky, stužky, drobné ozdoby na dárečku – to vše můžete vyrobit sami. Stejně nakonec vše skončí v koši. Co můžete vyrobit, vyrobte – ideálně z recyklovaných věcí, které se vám povalují doma. A pokud jste trochu zručnější, můžete vyrobit i nějaké dárky. Vlastnoručně vyrobený dárek totiž potěší hned dvakrát.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top