TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Finance a legislativa / Jak funguje pojištění domácnosti a kde ho sjednat nejvýhodněji?

Jak funguje pojištění domácnosti a kde ho sjednat nejvýhodněji?

Pojištění domácnosti se vztahuje na movité věci, které se nachází v našich domovech. I vy byste si měli uvědomit, že vás může potkat celá řada neočekávaných a nepříjemných situací, při kterých mohou být poničeny vaše osobní věci.

 

7YD9HC-uCrdOb0xrakmpQiJl-V5s5BCD5oZDHNyt4ZRuByp8uC_YsXnMg5YF2A-ioOSbri4

ilustrační foto: pixabay.com

Pokud pojištění máte, dostanete odpovídající finanční kompenzaci. V opačném případě vás čekají starosti, jak sehnat peníze na nákup nových věcí. Nepodceňujte toto pojištění – poradíme, kde a jak ho sjednat rychle a hlavně výhodně.

Co vše pojištění domácnosti pokrývá?

Pojištění domácnosti kryje škody na vašem majetku – konkrétně se vztahuje na movité věci, které máte doma.

Jedná se například o:

  • Spotřebiče
  • Koberce
  • Nábytek
  • Vybavení koupelny
  • Cennosti
  • Peníze aj.

Seznam věcí musí být vždy jasně definován v pojistné smlouvě a současně s tím i situace – tedy škodné události, které mohou poničení či zničení věcí způsobit. Obvykle mezi pojistné události patří řádění přírodních živlů (silný vítr, mráz, krupobití, velké množství sněhu apod.), mohou to být i neočekávané události jako je pád stromu, sesuv půdy apod. Pojištění domácnosti se vztahuje také na případy, kdy vám škodu na majetku způsobí druhá osoba – třeba soused vytopením či vandalové nebo zloději.

POZORpojištění domácnosti si neplaťte si pojištěním nemovitosti. To se naopak vztahuje pouze na nemovitost a její součásti.

Výhodnější je sjednání online

Pojištění domácnosti nabízí v současné době většina tuzemských pojišťoven. Určitě se vyplatí si jednotlivé nabídky srovnat. Pomoci vám v tom může portál Klikpojisteni.cz. Funguje jako srovnávač – během několika vteřin vám zobrazí nabídky pojišťoven a vám už stačí si jen vybrat. Z hlediska ceny i času je určitě výhodnější si sjednat pojištění domácnosti online. Některé pojišťovny při online sjednání pojistky nabízí výhodnější ceny a různé bonusy.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top