TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dětský pokoj / Abyste spali jako v bavlnce…

Abyste spali jako v bavlnce…

Jestliže vás trápí bolavá záda, v noci se často budíte nebo vás otravují a ze spánku budí bzučící komáři, všechny nepříjemnosti byste se měli snažit odstranit. Je to možná jednodušší, než si myslíte. Přesvědčte se sami.

Pohodlná a pevná postel

Základem je samozřejmě kvalitně provedená postel, do níž si pořídíte přesně vám vyhovující matraci a rošt. Před nákupem matrace se změřte, zvažte a ze zkušeností byste měli sami vědět, vyhovuje-li vám spíše tvrdší nebo naopak měkčí typ matrace. Ať už si vyberete model z funkční pěny nebo pružinový, kvalita je od spolehlivých výrobců předem zaručena. Nezapomeňte i na dobré polštáře. Nemusíte sáhnout zrovna po těch z paměťové pěny, ne každému totiž vyhovují, ale zkuste kupříkladu polštář obdélníkový, jaké se tradičně používají kupříkladu v Anglii. Pohodlně na něj složíte hlavu, podepřou ji, čímž nehrozí bolest krční páteře a povlečení na ně je vskutku nádherné.

U povlečení volte materiál dle ročního období. Není nic nepříjemnějšího, než se v parném létě potit kupříkladu pod teplým, flanelovým povlečením. Příjemná je tenčí bavlna, bavlněný satén nebo krep.

Před spaním si pro uklidnění můžete uvařit bylinkový čaj, který vás ukonejší. Rozhodně nečtěte akční knihy ani nesledujte drastické filmy, které vám nedají spát.

Zbavte se hmyzu i nechtěného světla

Abyste mohli dle libosti větrat i v noci, nechte si namontovat sítě do oken. Budete tak moci uvnitř svítit a přitom mít otevřené okno, aniž byste později museli hledat číhající komáry. Oceníte je nejen v noci, ale i přes den. Mouchy se k vám nedostanou stejně jako drobnější hmyz či nebezpečnější bodavé druhy.

Jestliže vás ruší brzké ranní světlo, pomohou vám venkovní žaluzie. I přes den s jejich pomocí dosáhnete výborného zatemnění. V zimě navíc uspoříte za energii na vytápění a místnost také částečně odhluční. Dokonce dovedou odradit lupiče od choutek po vašem majetku, tvoří totiž překážku, kterou musí překonat, aby se k vám dostali.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top