TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Jak zvolit zastřešení pro zahradní bazény?

Jak zvolit zastřešení pro zahradní bazény?

Pyšníte se zahradním bazénem a nemůžete se už dočkat teplého počasí? Pokud vám letní radovánky každoročně připadají příliš krátké, máme pro vás dobrou zprávu: správné bazénové zastřešení vám koupací sezónu může znatelně prodloužit.

cover-bazeny.jpg

Přenosné nebo posuvné? Toť otázka!

Základním dilematem, které budete před koupí muset vyřešit, je volba vhodného typu zastřešení. Na výběr máte primárně dvě možnosti: mobilní a posuvné. Oba typy nejenže umožňují využívat váš zahradní bazén výrazně déle, ale chrání také vodu před nečistotami. V čem se naopak liší?

Výhodou přenosného zastřešení je právě jeho mobilita. Lehká konstrukce majiteli obvykle umožňuje libovolné přemisťování, takže lze zastřešení případně využít například i jako zahradní stan. Kromě kotvicích patek navíc nejsou potřeba žádné speciální stavební úpravy.

Posuvné zastřešení vyniká svými izolačními vlastnostmi. Jeho stěny tvoří polykarbonátové desky s UV ochranou, které mají schopnost efektivně využít solární energii a teplo ze slunce pod obloukem dlouho udržet. Zatímco mobilní verze je vhodnější pro nadzemní bazény, tento typ je ideální pro bazény zapuštěné.

60447b61-a832-4a0b-bf03-da7edee78bb5_800_600_fit

Neřešitelné dilema? Existují alternativy

Pokud už máte jasno, který typ zastřešení bude pro váš zahradní bazén ideální, gratulujeme. Máte-li však dojem, že přenosné ani posuvné řešení nejsou ještě úplně to pravé, alternativou by pro vás mohly být plovoucí lamely.

Lamely plující na hladině představují účinný způsob zakrytí obdélníkových bazénů. Tento typ zastřešení chrání před nečistotami, brání úniku tepla a podobně jako posuvné zastřešení slouží i jako bezpečnostní prvek pro děti či domácí mazlíčky.

Mezi další alternativy zastřešení zahradních bazénů patří také solární a krycí plachty. V případě všech zmíněných typů lze zpravidla volit různé provedení – ať už se jedná o výšku, šířku či tvar. To, jak budete spokojeni s výsledkem, tak záleží jen na vás.

Zahradní bazén snů? Zakrytý a vytápěný

Shrnuto a podtrženo, zastřešení pro zahradní bazény se po všech směrech vyplatí. Mezi hlavní přednosti se řadí úspora času i peněz vynaložených na údržbu a znatelně delší koupací sezóna. Maximálního výsledku pak dosáhnete kombinací bazénového zastřešení s vhodným typem vytápění.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top