TOPlist
20. 04. 2024
Domů / Interiér / Dětský pokoj / Jak zařídit pokoj pro dospívajícího?

Jak zařídit pokoj pro dospívajícího?

Naše děti nám už odrostly, jejich zájmy se mění a doslova vám rostou před očima. Již je nemůžeme nazývat malými dětmi, už pomalu dospívají v pubertálních letech. Jelikož je tato změna opravdu viditelná, musí se s nimi pozměnit i jejich pokoj. Je to ale oříšek, protože teenageři s námi neradi mluví, zůstává to tedy na rodičích. Ale nebojte, nejste v tom sami, my vám dáme pár tipů, co pořídit k všeobecné spokojenosti vás i vašich puberťáků.

Více funkcí pokoje

Pokoj již nemá pouze spací či hrací funkci, ale je jich hned několik. Mezi nimi je i také trávení volného času a jelikož my jej normálně trávíme v obývacím pokoji, nebylo by od věci, jim zařídit takový malý obývací kout i v jejich pokoji. Podívejte se na stolky pod televizi, které mají i jiné vlastnosti než jen vystavení televize, jako je například uskladnění jiné elektroniky. Další variantou je postavit televizní obrazovku na komodu, čímž ještě více využijete daný kousek nábytku. Kombinované komody vám za dvířky poskytnou police na knihy a ve stejné chvíli také zároveň šuplíky, kam dáte malé kousky oblečení. Navíc takto mohou sledovat své oblíbené pořady rovnou z pohodlí své postele! Další funkcí je jednoznačně studium, takže investice do pracovního stolu a židle je také neodložitelná. Je také možné, že vedle učení zde budou trávit čas hraním videoher, takže raději pořiďte kvalitní kancelářskou židli. Pracovní stůl by měl mít mnoho úložného prostoru.

Multifunkční nábytek


Jelikož jistě nastane chvíle, kdy si budou chtít pozvat své přátele na přespání, je dobré mít k dispozici nějaké to eso v rukávu. A tím je rozložitelná pohovka, která se lehce změní na příležitostné lůžko. Ve spojení s konferenčním stolkem dotvoříte onen obývací kout, o kterém jsme již hovořili. Samozřejmě pouze v případě, kdy máte k dispozici prostor na „vyhrání.“ Skvělým řešením je také využití úložného boxu jako improvizovaného konferenčního stolku. Příjemný koberec a polštáře vytvoří zase ideální atmosféru například pro čtení na zemi.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top