TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dětský pokoj / Dětská židle – pohodlí a bezpečnost, to je oč tu běží

Dětská židle – pohodlí a bezpečnost, to je oč tu běží

Jak již název tohoto článku napovídá, tak u dětské židle je nejdůležitější její pohodlí, respektive ergonomičnost, aby podporovala zdravý vývoj dítěte. Z tohoto důvodu je dobré dětské židle zkoušet osobně přímo v prodejně, jen tak můžete skutečně zjisti, zda se dítěti na židli dobře a pohodlně sedí. U menších dětí je pak nutno dbát i na bezpečnost židle – aby z ní nemohlo dítě snadno spadnout a zároveň aby nehrozilo, že se zraní o nějakou ostřejší část.

Nezapomínejte ale ani na to, že dětská židle musí i dobře vypadat, obzvlášť děti si potrpí na hezky vypadající židli do dětského pokoje. Vsadit přitom můžete na klasický styl židlí, který je nadčasový a nikdy se neomrzí, avšak skvělou volbou jsou i židle v moderním stylu. Ty kromě svého designu zaujmou i tím, že jsou přizpůsobeny tomu, aby v nich mohlo dítě pohodlně sedět u počítače – jde tedy o židle plně přizpůsobené požadavkům doby.

Materiál konstrukce a potahu = základní kritéria, podle nichž vybrat kvalitní židli

Při výběru vhodné dětské židle zaměřte také na to, z jakého materiálu byla vyrobena. Na trhu samozřejmě dominují plastové židle, které si vás získají opravdu nízkou cenou – nejlevnější židli seženete už za tisícovku. Na druhou stranu v případě dětských židlí možná stojí za zvážení připlacení si za židli, která je z velké části vyrobena z kovu. A to zejména díky její pevnosti, neboť taková židle snese i hrubší dětské zacházení a vašim ratolestem tak vydrží o poznání déle.

Stejně tak si je předem dobré rozmyslet, jaký potah by měla dětská židle mít. Sázkou na jistotu jsou látkové potahy, které jsou příjemné na dotek a dostatečně měkké, což značně zvyšuje komfort židle. Avšak snadno se zašpiní, proto stojí za zmínku možnost pořídit si židli s plastovým opěradlem, jež se dá kdykoliv snadno otřít, a i po letech tak bude vypadat stále čistě. Luxusní varianty dětských židlí jsou pak potahovány eko kůží.

Nezapomínejte ani na praktičnost dětské židle

Vzhledem k tomu, že děti neustále rostou, tak je zapotřebí, aby s nimi dokázala růst i jejich židle. Proto dbejte na to, aby dětská židle disponovala možností výškového nastavení. Kromě toho by správná dětská židle měla být výškově nastavitelná a měla by mít i polohovatelné opěradlo. Vítaným prvkem je i možnost otáčení. Otočné židle jsou totiž nejenom praktičtější, ale zároveň si na nich děti mohou užít i spoustu srandy.

V neposlední řadě je potřeba vybrat tu správnou barvu, kterou by měla dětská židle mít. Zatímco v případě kancelářských židlí je vhodné se držet klasiky v podobě střídmějších barev, tak u židlí do dětského pokoje se můžete více odvázat – vyzkoušet můžete například zelené, žluté či červené židle. Na židli nemusí chybět ani motiv oblíbené věci vašeho dítěte, třeba fotbalového míče nebo panenky.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top