TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Trápí vás hluk v místnostech nebo nepříjemná ozvěna. Zbavte se jich jednou pro vždy.

Trápí vás hluk v místnostech nebo nepříjemná ozvěna. Zbavte se jich jednou pro vždy.

S nechtěnou ozvěnou v prostorných místnostech, slyšitelností i běžného chození v patře, nebo propustností hluku přes sádrokartonové stěny z vedlejšího pokoje se potýká nemalá část domácností a společností. Chcete-li je účinně odstranit, je dobré se poohlédnout po možnostech odhlučnění. Trh jich nabízí několik a buďte si jisti, že vloženou investici ihned pocítíte a oceníte.

Nechte si změřit hluk

Jestliže vás obtěžuje hluk zvenčí, který způsobuje blízká fabrika či firma, můžete požádat společnost, která se touto problematikou zabývá, aby vám míru hluku vyjádřila grafy či čísly. Jednu takovou najdete na webových stránkách Potichu.cz. Zabezpečuje měření hluku, ale také prodává a provádí služby, které vás nechtěného rámusu zbaví.

Jak interiér odhlučnit?

Odhlučňovat lze stěny, stropy a dokonce i často opomíjené podlahy. Jedním způsobem je použití účinné izolace. Kročejová izolace je řešením, ať už vás obtěžuje hluk od spodního souseda, nebo naopak vy jej chcete ušetřit dusotu, který způsobují vaše neustále pobíhající děti, je tou správnou volbou. Tato izolace je na rozdíl od běžně používaných mnohem elastičtější a dokáže tak lépe odstranit hluk zvláště na nízké frekvenci. Právě tak se zbavíte zvuků způsobených chozením, dupáním atd.

Chcete-li odhlučnit spodního souseda, stačí izolaci umístit na jeho stropě. Hluk nebude procházet do nosných konstrukcí a výsledek bude ihned znát. Použít se dá i na izolaci podlahy, pokud by soused s instalací nesouhlasil, ale účinek nebude tak efektivní.

Kvalitní interiérové dveře udělají svou službu

Nezapomínejte ani na dveře. Do domácnosti potřebujete interiérové dveře, které budou nejen hezky vypadat, ale budou bezpečné, výborně sedící a těsnící. Díky mnoha barvám, stylům a použitým materiálům s nimi lze dotvořit celkovou atmosféru v místnosti. Dveře můžete sladit s barvou nábytku, oken nebo je můžete naopak zvýraznit odlišením.

Váš domov bude díky odhlučnění a kvalitním interiérovým dveřím zajisté příjemnější a tišší.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top