TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Ložnice / Dopřejte si zdravý a kvalitní spánek zároveň

Dopřejte si zdravý a kvalitní spánek zároveň

Bolesti zad jsou jednou z nejčastějších příčin našich pracovních neschopenek. Přispívá k tomu sedavé zaměstnání, nedostatek pohybu, ale i nevhodně zvolená nebo stará a proležená matrace v naší posteli.

Proto, abyste předcházeli nepříjemnostem spjatým s bolestí zad, byste si měli zvolit matrace šité na míru vaší posteli i vám samotným.

Chtějte od matrace výbornou funkčnost

Aby vám spánek přinášel oddech, zvolte si matraci, která je vám příjemná jak na dotek, tak v tvrdosti. Někomu vyhovuje tvrdší provedení, jiný ulehá raději do postele, která se mu částečně přizpůsobí.

Důležitá je dostatečná velikost. Stejně, jako je možné sehnat postel různých rozměrů, ani najít nalézt atypické provedení matrace ať už v rozměrech, nebo váhovém zatížení, není problém.

Matrace by měla do rámu postele sednout, rozhodně nemůže být menší, aby se nepohybovala. Neopomeňte pořídit si ani rošt, který podpoří jak zdravotní funkci matrace, tak její lepší větrání. K tomu se pojí i pratelný potah matrace, který je nutné čistit a v případě, že máte malé děti, nebo postel používá nemocná osoba, velmi vám ušetří práci a zamezí možnosti znečištění praktický chránič matrací.

Rozlučte se se starými postelemi

Mnoho manželských párů používá i 20 let svou první manželskou postel. Často je tomu z nostalgie nebo kvůli tomu, od koho dostali na postel peníze, nebo si na ni naspořili své první vydělané peníze… Přitom ložnicové sestavy dnes snoubí kvalitu, krásný design, originalitu a množství barev i použitých materiálů, díky čemuž je možné vzhled místnosti naprosto změnit, nebo ji ponechat v podobném stylu, budete-li si to přát.

Věřte, že kdybychom ke spánku používali zdravotně nezávadné matrace, které budou splňovat požadavky našeho těla, anatomické polštáře a kvalitní přikrývky včetně ložního prádla, probouzeli bychom se svěžejší a bez bolestí zad, krku, kyčlí či ramen. Vsaďte na lepší matraci a spánek si konečně užívejte.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top