TOPlist
26. 07. 2024
Domů / Interiér / Jak vybrat postel pro dítě? Soustřeďte se na kvalitu roštu i matrace

Jak vybrat postel pro dítě? Soustřeďte se na kvalitu roštu i matrace

Když dojde na koupi postele do dětského pokoje, může nastat problém. Rodiče neví, podle jakých kritérií se orientovat a pořídí své ratolesti lůžko někde v akci. Jenže by se při výběru neměli řídit cenou, nýbrž kvalitou matrace a roštu.

Nehleďte na cenu

Dnes je k dostání nespočet druhů, velikostí a designů dětských postelí. Kvůli tomu se jen horko těžko rozhodneme, jaký model je pro potomky nejlepší. Nakonec se nechá spousta rodičů zlákat výhodnou cenou a nesleduje další parametry. Neznamená to však, že je zboží v akci nevhodné. Mnoha rodinám přijde nábytek za příznivé ceny vhod. I tak byste si měli přečíst o posteli více, třeba vás od koupě nějaká maličkost odradí.

Jak postupovat?

Když je dítko malé, postačí mu postýlka z masivního dřeva s bočnicemi. Jenže čas letí jako zběsilý, malí nezbedové a princezny potřebují kvalitní postel. Větší děti, kolem 2 let, si zaslouží postel ze dřeva (borovice, buk), která se dobře udržuje. V žádném případě se pro ně nehodí čalouněná lůžka, protože se rychle zašpiní a ještě hůře čistí.

Ani náhodou nekupujte postel s ostrými rohy a hranami. Při pohybu v pokojíčku a hraní se o ně dítě snadno poraní. Klíčovým parametrem je také velikost lůžka. Prckové se budou cítit lépe v posteli, která není moc veliká a je opatřená bočnicemi. Pokud nepatříte mezi lidi s malým vzrůstem, postupem času pořiďte dítěti rozměrově odpovídající postel. Prodejci nabízejí i prodloužené modely pro dlouhány!

Matrace a rošt

Kvalitně zpracované postele mají pevný dřevěný rošt, ten požadavkům nejmenších opravdu postačí. Náročnější rodiče mohou svým potomkům pořídit polohovací rošt, který ocení například v období nemoci. Dítěti se bude lépe odkašlávat a dýchat. Zaměřte se na výběr matrace, pro malé spáče je jako stvořená střední tvrdost a produkty z PUR pěn. Tento druh matrací je pohodlný, a navíc se skvěle udržujte v čistotě. Nezapomínejte na materiál potahu, měl by být odnímatelný a pratelný aspoň na šedesátku!

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top