TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Zámková dlažba nejen dobře slouží, ale skvěle podtrhne celkový vzhled vašeho domu

Zámková dlažba nejen dobře slouží, ale skvěle podtrhne celkový vzhled vašeho domu

Postavili jste si rodinný dům nebo rekonstruujete a řešíte dilema, jak a čím vyložit dvůr, příjezdovou cestu, chodníčky nebo stání pro váš automobil? Na všechny druhy jmenovaných ploch můžete skvěle použít zámkovou dlažbu. Díky tomu, že je vyráběna v mnoha provedeních i barevných variantách si jistě vyberete takovou, která vám bude po všech stránkách vyhovovat. Širokou nabídku přináší kupříkladu společnost PRESBETON.

Pokládka zámkové dlažby

Zámková dlažba se hodí na všechny typy zpevněných ploch a vyniká vysokou životností. Její pokládka je rychlá a snadná, ale měli byste ji svěřit profesionálům.

Začíná se vždy od pravoúhlého rohu od nejnižšího místa plochy. Spáry by měly mít 3-5 mm. Vydlážděný úsek je vhodné kontrolovat každé 2-3 metry za pomoci šňůry a latě. Dobré je, pokud pokládáte dlažbu z více palet a vrstev, předejde se tak barevným shlukům či přechodům. Spádování plochy by mělo být min. 2% v příčném a min. 0,5% v podélném směru. Tak dojde k odvodnění plochy a nebude dlouhodobě zatížena vysokou vlhkostí.

Jakou dlažbu vybrat

Kupříkladu typ H – Profil vyniká pevnou vazbou mezi dlažebními kameny, jež do sebe zapadnou a vytvoří pevný zámek, který brání posouvání se. Vyberete-li si dlažbu o výšce 60 mm, můžete ji použít na chodníky, pochozí plochy, zahrady… Potřebujete-li dlažbu, na kterou bude kladena vyšší zátěž, např. na plochu pro parkování auta, příjezdové cesty atd., zvolte tu o výšce 80 mm. Pro extrémní zatížení je možné pořídit si i dlažbu o výšce 100 mm.

Přírodní styl

Chcete-li něco víc přírodního, např. vytvořit chodník přes zahradu k altánu, který bude nenápadný a zapadne do celkového prostředí, můžete zvolit dlažbu Historik. Má záměrně otlučený vhled, poškrábaný povrch a působí tak jakoby kameny byly staré a nacházely se na zahradě již několik desetiletí.

Stejně tak ji ale můžete použít i pro náročný provoz. Prostředí oživí a je na pohled velmi příjemná. Standardní obrubníky zde můžete nahradit rumplovaným krajovým kamenem. Hodí se k ní i rumplované zdicí kameny CRASH BLOCK pro výstavbu oplocení či zídek.

Propracovaný proces výroby je zárukou kvality

Betonová dlažba od společnosti Presbeton je vyráběna z vysoce pevnostního dvouvrstvého betonu, který je zpracován moderními technologiemi vybrolisováním zavlhlé betonové směsi. Povrchová úprava je prováděna tryskáním, pemrlováním, rupmlováním, kladívkováním, vymýváním, broušením + tryskáním, částečným tryskáním, štípáním, curling a broušením.

Navštivte webové stránky Presbeton.cz a vyberte si zámkovou dlažbu dle vašich potřeb.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top