TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Čistírnu odpadních vod můžete vybírat u společnosti GONAP

Čistírnu odpadních vod můžete vybírat u společnosti GONAP

Mezi nejprogresivnější technologie čištění odpadních vod patří aktivační čistírny od firmy GONAP. Jejich výhody jsou v tom, že fungují na principu nízko zatěžované aktivace, a to buď s úplnou, nebo minimálně částečnou stabilizací kalu. Nabízené čistírny odpadních vod jsou celoplastové.

Kde mohou najít uplatnění?

V podstatě kamkoliv, dají se použít u rodinných domů, bytových jednotek, kempů, hotelů, sociálních zařízení podniků a podobně. Firma GONAP vyrábí buď nadzemní čistírny, které se umístí přímo v budově, nebo potom čističky podzemní, které se dají zabudovat venku.

Kapacita čistírny je dána počtem obyvatel na bytovou jednotku. Každý žijící obyvatel v domácnosti se označuje jako 1 EO, což znamená 1 ekvivalentní obyvatel.  1 EO vyprodukuje zhruba 150 l odpadních vod za den. U biologického znečištění je to zhruba 60g na osobu na den. To se označuje jako BSK5.

Rozdělení čistírny podle velikostí

Domovní: pro 1 – 15 obyvatel

Komunální ve třech různých velikostech: pro 15 – 50 obyvatel, 50 – 150 obyvatel nebo nad 150 obyvatel

Co se týká velikosti konstrukce a určení, tak zde se pak dělí čistírny na:

Čistírny SBR – typ A a čistírny klasické – typ B.

Komunální čistírny jsou svou velikostí přizpůsobeny počtu osob, které jsou na čistírnu napojeny, lze je také uzpůsobit místním podmínkám. Jsou naprosto nenáročné na údržbu a jejich práce je automatická. K tomu, abyste měli maximální přehled nad čistírnou a to jak domovní, tak i komunální, je třeba instalace jednotky PLC.

O společnosti

GONAP spol. s r.o., vlastní certifikát kvality ISO 9001:2000. Firma se může pochlubit řadou spokojených zákazníků a to především proto, že spolupracuje s jinými organizacemi v oblasti inovace a vývoje nových produktů. Kromě čistíren zájemcům dodává čerpací stanice, zařízení, které odvodní kal, přečerpávací jímky, septiky, těsnící systémy INTEGRA, enzymy, jež odstraní organické usazeniny, dodává provzdušňovací systémy… Nabídka služeb je opravdu široká. Můžete se sami podívat na její internetové stránky a vybrat si, co budete potřebovat.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top