TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Venkovní žaluzie a předokenní rolety ochrání před sluncem, ušetří náklady za vytápění a mnohé další!

Venkovní žaluzie a předokenní rolety ochrání před sluncem, ušetří náklady za vytápění a mnohé další!

Určitě víte, že chcete-li svůj interiér uchránit od nadměrných slunečních paprsků a tepla, dobře vám poslouží předokenní rolety a venkovní žaluzie. Víte však, jaké jsou jejich další funkce a s čím vším dovedou pomoci?

Důmyslně navržené předokenní rolety

Určitě budete překvapeni, co tato chytrá stínicí technika umí!

S jejich pořízením získáte již zmiňovaný výborný úkryt před celodenní letním sluncem i teplem. V zimě zase sníží náklady na vytápění až o 40%.

Další velkou výhodou, kterou oceníte zvláště, bydlíte-li u rušné ulice, dětského hřiště nebo v centru města je ta, že sníží úroveň hluku. Rozdíl je znatelný, dochází ke snížení hluku až o 7 dB.

Bezpochyby pozitivní vliv mají předokenní rolety i při situaci, kdy by chtěli lupiči vykrást váš dům. Pevné lamely je mnohdy od jejich úmyslů odradí, a pokud ne, alespoň je zdrží a tak zvětší pravděpodobnost neúspěchu, anebo jejich dostižení. Hodí se proto i pro zastínění výloh a prosklených ploch obchodů.

Mnohem lépe než je to u závěsů, záclon a běžných vnitřních žaluzií dovedou regulovat intenzitu slunečních paprsků. U oken orientovaných na jih je to velká výhoda, dovedou totiž zablokovat až 90% veškerého tepla. Taky chrání nábytek a ostatní vybavení před nepříznivým UV zářením.

Jejich zastínění je tak dokonalé, že s nimi i během dne dosáhnete příjemného prostředí pro klidný a vydatný spánek. Během letních měsíců je ventilace zajištěna díky perforovaným otvorům.

Venkovní žaluzie zajistí tepelnou bariéru a příjemné světlo v interiéru

Neprohloupíte ani pořídíte-li si venkovní žaluzie. Díky nim můžete dobře regulovat intenzitu osvětlení, v létě se vám osvědčí jako tepelná bariéra, s níž ušetříte nemalé náklady na klimatizaci.

Čím dál tím více se dostávají do vybavení oken rodinných domů i bytů. Dodávají moderní a elegantní vzhled, díky velkému množství odstínů můžete vybrat žaluzie nenápadné, barevně sladěné s fasádou i výrazné a kontrastní.

Můžete je využít i při zastínění teras, verand, zahradních altánů nebo např. pergol. Díky tomu, že jsou všechny komponenty vyráběny z kvalitních materiálů, odolávají povětrnostním vlivům i UV záření.

Světlo dobře rozptýlí, výrazně sníží namáhání očí. Dochází i k ochraně nábytku, který díky UV záření velmi trpí a dochází k jeho barevným změnám.

Navštivte i vy webové stránky rolety-vrata-zaluzie.cz a informujte se blíže o možnostech využití venkovních žaluzií i předokenních rolet. Rozhodnete-li se pro jejich montáž, zaručeně budete spokojeni!

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top