TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Jak vyčistit zámkovou dlažbu bez námahy

Jak vyčistit zámkovou dlažbu bez námahy

Zámková dlažby u mnohých domů tvoří nedílnou část  doplňkové komunikace. Její využití je všestranné, nejčastěji se však setkáváme s chodníky a příjezdovou cestou ke garáži. Po nějakém čase se může stát, že se zámková dlažba znečistí. Ať už jde o únik motorového oleje z vašeho vozu, vandalismus v podobě grafity nebo o řasící se vegetaci, vždy se jedná o nepříjemnou starost, která hyzdí vzhled celé zámkové dlažby. Pojďme se podívat na to, jak se zámková dlažba čistí.

ID-100153537Specializovaná firma

Na výběr máte hned z několika možností. Nejjednodušší se skrývá v najmutí specializované firmy, která se postará o dokonalou očistu jakéhokoliv problému spojeného se zámkovou dlažbou. V případě, že si chcete pomoct svépomocí, dejte přednost následujícím řádkům.

Očista zámkové dlažby svépomocí

Zámkovou dlažbu zbavte těch nejhrubších nečistot. Zaměřte se na bahno, rostoucí mechy, nezapomeňte ani na lišejníky. Teprve až po té se zaměříme na hloubkové čištění , kterým se pokusíme odstranit olejové skvrny a další nečistoty zapříčiněné vnějšími vlivy.

Nebojte, nemusíte zakleknout s kartáčem v ruce a pustit se do namáhavého drhnutí. Na trhu se nachází několik speciálně vyrobených čističů, odstraňovačů, které si hravě poradí s většinou olejových skvrn. Jde to tedy hloubkově a bez kartáčování. Vegetace, houby, řasy a mechy podvolí herbicidním a fungicidním prostředkům.

V případě, že se potýkáte s rozsáhlým znečištěním, můžete použít vynikající přístroj WAP, vysokotlaký čistič, který za pomocí silného proudu odstraní úplně vše. Jediná nevýhoda je skrytá ve vyplavení křemičitého písku, jenž po očistě a oschnutí budete muset vrátit nazpět do spar. Rovněž se po jakémkoliv čištění doporučuje aplikace fungicidního nátěru co by ochrana před vegetací a následně podstoupit impregnaci, která slouží jako odpuzovač oleje a zpevňovač dlažby.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top