TOPlist
26. 07. 2024
Domů / Interiér / Ložnice / Spěte zdravě na matraci navržené podle vesmírných technologií

Spěte zdravě na matraci navržené podle vesmírných technologií

Už jste o ní možná slyšeli. Líná neboli paměťová pěna v současnosti ovládá trh s matracemi a polštáři. Co je na ní tak zázračného? Opravdu vám materiál, ze kterého je vyrobena vaše matrace, zajistí zdravější a vydatnější spánek?

Spěte+zdravě+na+matraci+z+líné+pěny+1

Kosmická technologie ve vaší ložnici

Paměťovou pěnu vyvinuli vědci z NASA, původně pro potřeby a bezpečnost kosmonautů. Časem se ale díky svým jedinečným vlastnostem začala využívat i ve zdravotnictví a pro výrobu matrací a polštářů.

Její tajemství tkví ve speciální buněčné struktuře, díky které se pěna dokáže perfektně přizpůsobit každému tlaku.

Běžné matrace vytváří protitlak, který obvykle pociťujete v bocích a v ramenou. Proto se často převalujete a trávíte noc hledáním té nejpohodlnější polohy.

Matrace z líné pěny však po vašem ulehnutí dokonale opíše tvar vašeho těla, a nikde vás tlačit nebude.

Prospěte se ke zdravým zádům

Na své matraci každý tráví asi třetinu každého dne. Není proto divu, že proleželá nebo příliš tvrdá matrace se podepíše na stavu vaší páteře a zádových svalů. Nezdravé polohy při spánku mohou vést k zablokování krční páteře, bolesti zádových svalů i chronickým problémům s páteří. Kvůli nepohodlí se na staré matraci navíc častěji budíte, a to má vliv i na kvalitu spánku, respektive na vaši náladu a energii během dne.

Na moderních matracích z líné pěny je vaše páteř v přirozené poloze. Díky tomu jsou svaly úplně uvolněné a odpočívají. Ať už spíte na boku nebo na zádech, paměťová pěna se vždy vytvaruje tak, že se páteř nemusí nijak nevhodně prohýbat.

Spěte+zdravě+na+matraci+z+líné+pěny+2

Pohodlný spánek je prokazatelně mnohem vydatnější. Neustálé převalování narušuje cyklus fází spánku. Abyste dosáhli NREM fáze, tedy té, kdy tělo nejvíce odpočívá, nesmíte být rušeni.

Shrňme si tedy výhody matrací z líné pěny:

  • přizpůsobivý materiál
  • prevence problému s páteří
  • uvolněné svalstvo
  • pohodlí
  • vydatnější spánek

Matraci vybírejte podle pocitu

Paměťová pěna se obvykle kombinuje s dalšími typy materiálů. Každá matrace je svým způsobem jedinečná. Ve specializovaných prodejnách vám ochotně poradí, jaká kombinace materiálů nebo tvrdost matrace je vhodná právě pro vás. Nejlepší způsob, jak vybrat matraci, je ale chvíli si na ní lehnout.

Mezi nejkvalitnější matrace patří luxusní řada CUREM. Pokud chcete pořídit hned dvě nové matrace a máte omezený rozpočet, využijte akci na matrace s BIO línou pěnou FRODO a FOX, ty jsou teď k dostání 1+1 zdarma.

Zdravotní matrace HYPNOS je pak jednou z nejoblíbenějších. Díky své střední tuhosti a dvoucentimetrové vrstvě líné pěny vyhovuje takřka všem zákazníkům.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top