TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Trezor spolehlivě uchrání vaše cennosti

Trezor spolehlivě uchrání vaše cennosti

Věděli jste, že podle policejních statistik je každý den vykradeno v průměru 11 bytů? Tyto údaje jsou o to více alarmující, že došlo k odcizení majetku ve výši skoro 200 mil. Kč. Přitom by jednoduchý domácí trezor mohl pomoci tuto částku snížit.

Opening of safe

Mnohým se při pomyšlení na trezor vybaví velká nevzhledná krabice, se kterou nelze pro její váhu manipulovat. Samozřejmě si můžete pořídit i takovýto trezor, ale pokud nehodláte uschovávat něco rozměrného nebo opravdu drahého, mohla by to být zcela zbytečná investice.

Výběr ovlivní několik faktorů

S tím jak vybrat trezor vám pomohou 4 jednoduché otázky:

  • Co chci do trezoru uložit?
  • Bude má pojišťovna vyžadovat certifikovaný trezor?
  • Kam hodlám trezor umístit?
  • Chci aby byl trezor žáruvzdorný? Mám jiné specifické požadavky?

Až naleznete odpovědi na tyto otázky, bude vám zcela jasné, jaký trezor potřebujete. Podle obsahu zvolíte vhodnou velikost. Podle požadavků pojišťovny vhodnou bezpečnostní třídu. Místo umístění vám celý výběr zúží a specifické vlastnosti trezoru vám posléze pomohou vybrat konečnou variantu.

Ať už vaše volba dopadne jakkoliv, doporučuje se připevnit jej k pevnému povrchu. Ideální je zabudovat trezor do zdi. Ztížíte tak zlodějům ještě více práci a vyhnete se možnosti, že jej odnesou celý, bez toho aby jej otevřeli.

Stejně důležitá je volba zámku

Pokud již máte ideální trezor vybraný, zbývá pouze nalézt vhodný typ uzamykání. Tato volba je rovněž velmi důležitá. Pokud o sobě třeba víte, že neustále ztrácíte věci, tak zámek na klíč nebude asi tou nejvhodnější volbou.

Stejně tak nebude digitální kód vhodnou alternativou pro zapomnětlivce, kteří mají svůj PIN kód k platební kartě napsaný na lístečku v peněžence. Bohužel je ideální varianta stále ta nejméně běžná. Biometrické zámky jsou totiž poměrně drahým řešením. To brání jejich masivnějšímu rozšíření. Tento typ zámku snímá otisky prstů. Klíč tak máte neustále u sebe a nemusíte si nic pamatovat.

1 komentář

  1. Chci se spolehlivě chránit hodnoty domů. Kolik je v bezpečí?

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top