TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Finance a legislativa / Změna dodavatele elektřiny či plynu: Jak na to?

Změna dodavatele elektřiny či plynu: Jak na to?

Výdaje za energie jako je plyn či elektřina znamenají pro každou domácnost poměrně velký zásah do rodinného rozpočtu. Každá úspora je proto vítaná, zejména taková, která vás nijak neomezuje v běžném fungování. Zapomeňte proto na šetření se svícením, redukci topení nebo omezování sledování televize. Porozhlédněte se raději mezi dodavateli, a objednejte si levnější elektřinu i plyn bez pochůzek přímo z domova.

By: Lydia

Volba dodavatele energie

Již více než pět let má každý spotřebitel možnost svobodně si zvolit dodavatele elektřiny i plynu zcela dle vlastního uvážení. Díky internetu je přitom možné kompletní nabídku včetně srovnání tarifů a cen elektřiny i plynu sledovat přehledně na jednom místě, a zároveň odkudkoliv – prostřednictvím počítače nebo třeba smartphonu.

Pro reálné porovnání nabídky je však dobré znát co nejpřesněji vlastní roční spotřebu dané energie, abyste mohli získat co nejpřesnější a konkrétní údaje, a samozřejmě také reálnou cenovou nabídku. Pro obecné informace o cenách ale stačí znát místo spotřeby. Po vyplnění krátkého formuláře pak můžete nahlédnout do srovnání cen, zjistit konkrétní možnou roční úsporu ale i podmínky, které se k nabídce daného dodavatele vztahují.

Co je potřeba pro změnu dodavatele

Pokud vás zaujme nabídka některého z alternativních dodavatelů plynu či elektřiny, není nic jednoduššího, než zvolit změnu dodavatele. Přechod k novému dodavateli je zdarma, a dá se vyřídit dokonce i online. Buď si můžete nechat novou smlouvu rovnou poslat na e-mail, nebo požádat o telefonát od odborníků, kteří vám případně ještě poradí, nebo i vysvětlí případné nejasnosti.

1 komentář

  1. mě šla změna dodavatele sama, jen jsem si vybral lepší a levnější firmu a víc jsem to neřešil protože mi s přechodem pomohli, rozhodně se dá o tom přečíst víc tady http://www.comfort-energy-plyn.cz

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top