TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Doplňky / Šest tipů na podzimní dekorace

Šest tipů na podzimní dekorace

Horké letní dny jsou za námi, a tak přichází čas podzimu a podzimních dekorací. Pokud se vám nelíbí komerční dekorace sehnatelné v obchodech, můžete si vyrobit své vlastní. Často dokonce za pár korun. Stačí se porozhlédnout po typických podzimních surovinách třeba venku na procházce.

Tip číslo 1: Listy na stole

Pestrobarevné opadané listí je snad nejtypičtějším projevem podzimu. Vysušené vylisované pestré listy můžete klidně jen tak poházet po parapetu nebo konferenčním stolku, nebo použít jako „podtácky“ pro čajové svíčky.

Tip číslo 2: Listí na věnci z proutků

Efektnější dekorací z listí bude například věnec s listy na dveře, nebo věnec se svíčkami a listy na stůl. Jako kostru věnce můžete použít buď koupený polystyrenový kruh, nebo drobné větvičky či proutky stromu vytvarované do kruhu, které můžete sehnat zdarma, a vypadají efektně. Listy na kruh připevněte ideálně transparentním lepidlem.

Tip číslo 3: Řetěz z listí do okna

Listy můžete také nalepit na provázek a zavěsit do okna jako ozdobný řetěz. Svislý, nebo do oblouku. Kombinovat můžete listí s usušenými šípky, obaly kaštanů, nebo dalšími podzimními plody. Vybírejte ale listy co nejpestřejších barev.

Tip číslo 4: Vsaďte na dýni

Z dýní se dá tvořit nepřeberné množství vyřezávaných halloweenských  dekorací s různými obličeji. Vydlabaná dýně pak poslouží třeba i jako váza či miska, do které můžete naaranžovat další drobnější podzimní plody.

Tip číslo 5: Zvířátka a postavičky z plodů podzimu

Zejména pokud máte doma děti, můžete je zapojit do podzimního tvoření a například z menších dýní vyrábět různá zvířátka či postavičky, podobně jako z kaštanů a sirek, jako si to jistě pamatujete ze školních let.

Tip číslo 6: Drobné plody zkrášlí svíčky i mísy

Kaštany, žaludy, jeřabiny, černý bez, šípky, šišky, ale také dýně, jablka, kukuřice či sušené plátky citrusů jsou skvělými podzimními dekoračními pomocníky za málo peněz. Tyto podzimní plody se hodí zejména k dekorování květináčů, váz, svíček, dekorativních misek nebo třeba proutěných košů, které se k podzimu skvěle hodí.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top