TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Výhody a nevýhody poplastovaného pletiva

Výhody a nevýhody poplastovaného pletiva

Pokud jste se rozhodli ohradit si svou zahradu, louku, nebo jakýkoliv pozemek pomocí plotu z pletiva, pak vás čeká rozhodování, jaký druh zvolit. Pletivo totiž existuje v poplastované a pozinkované úpravě, přičemž každá z variant má své výhody.
plott

Poplastované pletivo výhody

Hledáte-li spolehlivější řešení, pak je to jistě poplastované pletivo, které statečně vzdoruje silnému větru, stejně jako množství vody nebo změnám teploty. Za tyto schopnosti vděčí pletivo pružnému plastu. Poplastované (PVC) pletivo je totiž vyrobeno z žárově zinkovaného ocelového drátu určité tloušťky (nejběžněji 1,65 mm) a následně potažené extrudovaným plastem. Poplastovaný povrch je hladký, takže se na něm neusazují nečistoty ani prach, a tak zůstává snáze čisté a vzhledné. A když už se náhodou pletivo zastříká například bahnem, první déšť veškeré nečistoty snadno sám odstraní.

Poplastované pletivo vás potěší už při samotné instalaci, neboť je lehčí a proto se s ním snáze manipuluje. Výhodou poplastování je navíc fakt, že pletivo nemusíte nikdy natírat, a jeho barva zůstane provždy stejná.
plot,pes

Nevýhody poplastovaného pletiva

Plast na povrchu pletiva je sice pružný, bohužel však není příliš odolný vůči mechanickému poškození. Zejména pokud tedy máte psa či jin venkovní mazlíky, dobře zvažte, zda je poplastované pletivo tou správnou volbou. Pokud se totiž povrch pletiva poškodí, je nevzhledné a náchylné ke korozi, čímž se rapidně snižuje jeho životnost.

Nevýhodou číslo dvě pak může být estetická stránka, neboť poplastované pletivo existuje převážně jen v tmavě zelené barvě, takže na rozdíl od pletiva pozinkovaného jej nemůžete sladit například s barvou fasády či střechy.

Cenově je oproti pozinkovanému pletivu obvykle o něco dražší, rozdíl ale nebývá výrazný.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top